Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна

Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката
30 май 2023 22:46, Анисия Иванова
305
Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС.

"Ние вече предупреждавахме, че може да нанесем удари по щабовете за вземане на решения, по центровете за вземане на решения. Разбира се, именно към тази категория се отнася и щаба на военното разузнаване на Украйна, по който бе нанесен удар преди два-три дни“, заяви руският държавен глава.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че атаката срещу Москва с дронове е отговор на руските "ефективни удари по един от центровете за вземане на решения" в Украйна.

В хода на посещението си на центъра "Зотов“, руският президент даде кратки коментари пред пресата. Ето и основното от изказването му:

- Било е неизбежно след разпадането на СССР да възникне конкуренция между Руската федерация и Украйна, но се е предполагало, че тя ще протече в цивилизована форма.

- Хората, които са управлявали Украйна след разпадането на СССР, са решили да създадат анти-Русия под влиянието на Запада.

- Русия е била подведена с обещания за неразширяване на НАТО на изток.

- В отговор на войната, започната от Киев в Донбас, Русия е била принудена да предприеме действия и отхвърля твърденията, че тя е започнала тази война.

- Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката на БПЛА, въпреки че има аспекти, върху които трябва да се работи.

- Опитите на Украйна да сплаши руски граждани свидетелстват за терористична дейност - атаките с дронове потвърждават това.

Още по темата

- Гражданите на Украйна страдат от истински терор, така че нямат възможност да говорят свободно.

- От самото начало украинските власти са обявили неутралитет, но постепенно са стигнали до враждебна на Москва структура – ​​НАТО, което противоречи на интересите на Русия.

- Въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари по територията на Украйна, но използват високоточни оръжия, които са насочени изключително срещу военни обекти.

- Територията, която все още се нарича Украйна, е котнтролирана от хора, водени от Запада.

- През 2014 г. западните държави са извършили преврат в Украйна и са започнали да унищожават всички, които се опитват да изградят нормални отношения с Русия.

Украински дронове атакуваха Москва и Московска област във вторник сутринта, припомня "Фокус". Според Министерството на отбраната на Руската федерация в атаката са участвали осем устройства, пет от тях са били свалени, останалите три са били потиснати с помощта на радиоелектронна борба. Двама души са потърсили медицинска помощ в Москва, не са имали нужда от хоспитализация. Няколко сгради са получили леки щети. Според някои медии в атаката са били задействани повече – 20-25 – безпилотни летателни апарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
1
 
! Отговори
Роби на АфроАмерика преди 10 месеца
Бугарскио татарски индиан баш роб на африканоАмериканскио Кон тики и Кин Кон
217
1
 
2
 
! Отговори
Убря, 248 крадльо преди 10 месеца
Шти върнем крадената бомба от хирошима в Йелоустоун. Те там да бликне Йелойстуонската златна лавра
216
1
 
1
 
! Отговори
Тъпчо 250 преди 10 месеца
Ми Свети Жоро, той пък копиехвъргач! Смешно ли ти е татарски бугр?
215
5
 
1
 
! Отговори
Маг Минчо преди 10 месеца
А вие знаете ли, че онзи ден в Русия осветиха икона на св.Варвара РАКЕТЧИЦА??? Божкее, там и поповете съвсем изку.каха ! Целая страна "сошла с ума"..
214
2
 
3
 
! Отговори
бал преди 10 месеца
До Вал а ти бъркаш БЪЛГАРИЯ с просия
213
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А тоя щаб сега с вас в бункера ли е?
212
7
 
3
 
! Отговори
оказа се как? преди 10 месеца
До Анонимен: "Оказа се взривен камион за контрол на огъня на руската С400." - това укропитеците ли го изкараха? :):):) значи е 100% верно! Но ако няма пейтриът пуцалка следващата вълана - познай кой лъже? :)
211
13
 
10
 
! Отговори
братята американци?? преди 10 месеца
Е й индианец - чий го дириш тука? Ние сме българи! По-близо сме до братята руснаци!
210
1
 
12
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Осман Паша - Малоумник6 защо не пробваш да дойдеш. Май забрави през първата световна война и през балканската като чуехте Българското "на нож" и се посирахте и се чудехте кой баир да хванете. Освен че сте обрязане отдолу да не ви обрежем и отгоре.
209
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нема такъв удар. Това са дефектирали руски дронове, които са се разбили в русия.
208
3
 
14
 
! Отговори
Последно преди 10 месеца
По руския военен или по укроинския военен щаб Русия е нанесла ударите.
207
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президента съобщил за удар на руските сили по щаба на руското разузнаване или на украинското такова. Нарочно ли ги правите тия грешки или толкова си можете не мога да разбера. Човек трябва да е взискателен към себе си независимо че може да му плащат без и да се старае дори. Пропагандаторите.
206
13
 
9
 
! Отговори
до 245 преди 10 месеца
Те, милите, си мислят как американците са толкова загубени и Пейтриът е като техните Москвичи С400 и С500, които джобният Байрактар унищожи след ниско летене, и се състоят от 1 компонент (Зил с ракетки и радар от 20$ бройката)..
205
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Забавен факт от вчера, руските пропагандисти разпространиха снимка на уж взривената Пейтриът система. Оказа се взривен камион за контрол на огъня на руската С400.
204
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така ли наричат вече жилищните квартали?
203
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна нападна Русия на украинска територия.За Москва това е без значение.Ударът по Москва е тероризъм,но тези по Киев-не??!!
202
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оправете си грешката. Русия нанесе удар ДО щаба на военното разузнаване на Украйна :)
201
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
1 система Пейтриът и то най-първа ревизия (има доста по-модерни) се подигра с Русия. Макар и покриваща 2% от територията на Украйна, се справя отлично. Смятайте, ако Украйна имаше нормално западно оръжие, за какъв смях щеше да стане голташка Русия. Иначе ударите по военното разузнаване са мечти. Същият от снимката се кле как всичкото оръжие от НАТО е унищожено на 100% при доставките. Същият се кле как на ден 1 от войната ПВО на Украйна бе на 100% унищожена. И така нататък.
200
26
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Знаем, знаем. И ХАЙМАРС унищожихте още при доставките, както и Пейтриът, който, макар и на 40 години, се гаври със жалките ви Кинжал-и.
199
16
 
15
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Кот беше беше ,от тук нататък украйна все повече става Русия под всякаква форма,а американците продължават да помпат балони в икономиката си,ама с хартия релси не се правят.