Свалиха три дрона над резиденция на Путин?

Дмитрий Медведев също има жилище в района
30 май 2023 16:12, Нели Христова
176
Свалиха три дрона над резиденция на Путин?
Снимка: БГНЕС

Високопоставен руски политик заяви, че три дрона, свалени над Москва днес, са били над престижното предградие Рубльовка на руската столица, където се намира официална резиденция на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е унищожила всичките 8 безпилотни летателни апарати, използвани при атаката, за която обвини Украйна.

В публикация в "Телеграм" Александър Хинщейн, виден член на руския парламент от управляващата партия "Единна Русия", каза, че три дрона са били свалени над Рубльовка, само на 10 минути път с кола от резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

Следственият комитет на Русия, който започна проверка на инцидентите, потвърди, че безпилотните летателни апарати са били свалени над Одинцовски район, който включва Рубльовка.

Рубльовка, съвкупност от елитни затворени комплекси в горите западно от Москва, където по едно време се наблюдаваха едни от най-високите цени на недвижими имоти в света, е дом на голяма част от руския политически, бизнес и културен елит, отбелязва Ройтерс.

Освен Путин, бившият президент Дмитрий Медведев и министър-председателят Михаил Мишустин също притежават жилища в Рубльовка, така както и много от най-богатите бизнесмени в Русия.

В изявление, публикувано в "Teлеграм" от неговата пресслужба, шефът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини за атаките с дронове висши военни, живеещи в предградието.

Пригожин, известен с острите си изказвания, неведнъж е окачествявал жителите на Рубльовка като елит, който не е достатъчно ангажиран с войната в Украйна, и обвинява висшия команден състав за руските неуспехи на бойното поле, отбелязва БТА.

"Защо, по дяволите, позволявате на тези безпилотни самолети да летят до Москва? На кого му пука, че те летят към домовете ви на Рубльовка! Нека къщите ви станат на пепел", каза Пригожин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
cazzo duro преди 10 месеца
До дежурните по путин :Как сте бе мишочета ?Търсите ли си вече нова работа ?Изкарахте ли някакъв курс ?Придобиете ли някакви умения ?Скоро няма да име кой да ви плаща за "работата". Да натискаш копчето "изтрий", ако някой каже нещо против жужи. :-)))Такива "специалисти" никой не търси.:-)))
144
0
 
0
 
! Отговори
Е преди 10 месеца
Защо бе, те просто са вършили специална операция, нищо лошо !
143
1
 
0
 
! Отговори
ano. преди 10 месеца
Za dronovete leka e (zaria) no povece 4-5 okolo nego i krai ;
142
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво ни занимавате вече месеци с този конфликт, правете една масирана атака и върнете Украйна в Русия за месец и да мирясаме вече, че ни писна Зеленски да разиграва цял свят!
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зиленскии, давай другарю, и да ни дадеш част от руската територия, рийш
140
3
 
6
 
! Отговори
Байдън преди 10 месеца
Русия наруши съглашенията от Будапещенският Меморандум ,ние също ще го нарушим като възстановим ядреният арсенал на Украйна .
139
7
 
6
 
! Отговори
дедо Груйо преди 10 месеца
Русия не воюва с Украйна. Тя вече води война с Нато. И там ще загуби. Защото с Нато не може да се мери. Те имат цели 20 пъти повече бюджет от цяла Русия. Въпросът е какво ще остане от Русия накрая.
138
4
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Това са новите дронове с дълъг обхват, които Англия даде. Тепърва бая бомби ще има над Русия.
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 140 Кога ще престанеш да пишеш глупости? Може би едва когато Русия подпише безусловна капитулация пред Украйна, но мисля че дори и тогава ще продължаваш с проруските си бръщолевения. Погледни календара нито е 1917 нито е 1945.
136
5
 
6
 
! Отговори
Хаирлия да е преди 10 месеца
Дай боже повече украински дронове над резиденцията на Путин.
135
3
 
6
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Делото е образувано и срещу ръководителя на кабинета на Зеленски Андрий Ермак, заместник-началника на кабинета на президента Роман Машовец, бившия ръководител на СБУ Иван Баканов и бившия заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Руслан Демченко.
134
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
В Украйна образуваха дело за държавна измяна на Зеленски. Това съобщи депутатът от Върховната рада Гео Лерос. "Те наредиха да се образува наказателно дело по член "Предателство" срещу Зеленски и Ко!ГБР(Държавно бюро за разследване) отказа да разследва държавната измяна на Зеленски, когато той назначи агенти на ФСБ на ключови позиции в СБУ, но ние задължихме съда да въведе информация в Единния регистър на досъдебните разследвания и да започне досъдебно производство"-написа той. Делото е образувано и срещу ръководителя на кабинета на Зеленски Андрий Ермак, заместник-началника на кабинета на през
133
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 119Украйна имаше 44 милиона неселение. 2.5 милиона се отделиха в Крим, още 9.5 милиона се присъединиха към Русия с новите области. ///От Донбас има повече хора на Запад отколкото в Русия.Самата Русия признава, че е приела 1,5млн. бежанци от Донбас от 2014 до 2021г.
132
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 136Колективният Запад во главе със САЩ стотици пъти казаха, че ще стоят стабилно зад Украйна колкото е нужно и ще я финансират военно и финансово. Преди дни Руши Сунак предупреди Русия, да не се надява, че Англия ще се умори да помага на Украйна до победният край на войната.Ха, сега зад кой стой по-силен ВПК и финанси?
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шмугва се под ГОЛЯМАТА МАСА и нека си летят дронове колкото искат .
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тоз сам си пуска дроновете и после реве че са украинците, ако не е така, значи няма никаква охрана
129
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киев няма какво да противопостави на Русия нито по отношение на мобилизационния потенциал (40-милионна държава в която останаха само 20 милиона, срещу 140-милионна държава), нито по отношение на възможностите на военно-промишления комплекс. Украйна в монента е полутруп който живее само и единствено от финансовите инжекции на запада, които идват от джоба на западноевропейците и американците.
128
6
 
7
 
! Отговори
Германец преди 10 месеца
Само да ни кажат къде ще е погребана баш оpкaта, че да можем да се изходим по голяма нужда връз гроба. Преди да са го изровили чакалите, де.
127
9
 
9
 
! Отговори
Врач преди 10 месеца
Те ,дроновете добре са ги свалили ами свалиха му диагнозите от вездесъщи лекари дето имал рак на всевъзможни места по себе си ,че и простата му нещо не била в ред а, и имал песъчинки в бъбреците и ааа да се гътне ама как оживява досега с 85% подкрепа от цяла РУСИЯ да се чуди чиляк!!! Той си е жив и здрав и догодина пак ще е първи на парада на победата на ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ на ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД.
126
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единственото, което украинският потенциал може да направи, са тактически успехи, които в някои случаи могат да бъдат превърнати в оперативни. Но Украйна просто няма възможност да получи стратегическо предимство и да принуди Русия да капитулира. Дори и с помощта на Запада.