Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?

На това мнение е бившият руски командир Игор Гиркин
29 май 2023 07:12, Нели Христова
208
Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

Бившият руски командир Игор Гиркин заяви, че Русия ще се сблъска с "бунт" от страна на "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин.

"Вагнер" е сред най-известните наемнически групи в Русия, като Пригожин поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин. Оборудването има силно присъствие в продължаващия конфликт в Украйна, особено в битката за Бахмут, в която Пригожин твърди, че са изгубени животите на хиляди негови хора.

Пригожин обяви в четвъртък, че неговите бойци ще се изтеглят от Бахмут до 1 юни, предавайки "позиции, боеприпаси, всичко, включително сухи дажби" на войските с руската армия. В процеса на обявяване на този ход, олигархът, известен като "готвача на Путин", също отправи силни критики срещу руските служители за тяхното отношение към Бахмут и каза, че нахлуването в Украйна е имало обратен ефект.

"По отношение на демилитаризацията... ако Ущрайна имаше 500 танка в началото на специалната операция, сега тя има 5000 танка", каза Пригожин в скорошно интервю. "Ако имаха 20 000 души, способни да се бият умело, сега 400 000 души знаят как да се бият. Как я демилитаризирахме? Оказва се, че стана точно обратното - ние я милитаризирахме, дявол знае как."

Анализирайки тези критични коментари, Гиркин, основен руски националист и бивш командир на сепаратистките сили в района на Донбас в Украйна, каза, че Пригожин подготвя почвата за „бунт“ и за извършване на „преврат“ срещу Кремъл заедно със силите на "Вагнер"

Твърденията на Гиркин бяха разпространени в събота в Twitter от WarTranslated, организация, която превежда материали, свързани с инвазията в Украйна, за световно разпространение.

"Гиркин обвинява Пригожин в подготовка за преврат в Русия", написа официалният акаунт на WarTranslated в Twitter. "Той казва, че обидите към руската армия от готвача на Путин са неприемливи и сигнализират за разрив в елитите, от който Пригожин ще се възползва с частната си армия, която се изтегля от Бахмут.  Гиркин добавя, че ако Русия пропусне предстоящата контраофанзива , политическата ситуация в страната може да стане неразбираема до края на лятото."

"Ако Пригожин остане начело на "Вагнер", бунтът ще дойде бързо и радикално", казва Гиркин във видео, споделено от WarTranslated. "Обявен е опит за преврат...Какво ще се случи след това, не знам, особено след като "Вагнер" спешно бе изтеглен от тиловите бази...Опасността от надвиснал преврат е ясна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Ами нали е "готвач" все нещо ще "готви".
170
4
 
7
 
! Отговори
БРАВО НА ВОВА преди 10 месеца
Показа на цял свят колко слаба е руската армия, увеличи НАТО, съсипа руската икономика, превърна Раша във васална територия на Китай.
169
5
 
5
 
! Отговори
Бай Евгени преди 10 месеца
много добре знае че Раша ще загуби войната. Военно и политически. Не случайно всеки ден пуска клипове и псува руската върхушка начело с Вова. Човека се надява да наследи трона след като дж..джето изпие един чай.
168
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Глупости! Шефа на "Вагнер" беше ядосан на чиновниците, просто защото можеше да има много по-малко жертви и загинали, ако му доставяха навреме оръжия и действаха, а не си чолеха носовете, но не е обиждал руската армия , Путин или някой друг, нито е говорил за преврат, даже благодари на Путин.
167
3
 
4
 
! Отговори
Охлюва преди 10 месеца
Да той готви.Толупа,Кокора и Канадеца Киро с участието на Ген.от резерва Атанасов ще му помогнат Путин да падне от власт.Зелето ще ги награди с по една-две дози бело.
166
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смъртен враг на България са предателите, филите, а не някоя държава ! АКО СМЕ ЕДИННИ, ЩЕ СМЕ СИЛНИ И БОГАТИ ! АКО СМЕ СИЛНИ, ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ СЪХРАНИМ, ДОРИ НЯКОЙ ДА НИ НАПАДНЕ ! ИЗРАЕЛ БЕШЕ НАПАДНАТ ОТ МНОГО ДЪРЖАВИ ЕДНОВРЕМЕННО, НО ПОНЕЖЕ РАЗЧИТА ОСНОВНО НА СЕБЕ СИ И РАЗВИ СОБСТВЕНА СИЛНА ПРОМИШЛЕНОСТ С ТЕХНОЛОГИИ, УСПЯ ДА ПОБЕДИ ! Швейцария също разчита на собствена армия и политика на неутралитет ! Но трябва да изберем БЪЛГАРСКИЯТ ПЪТ !
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българин съм и признавам българското, всички фили са продажници и не си хвърлям и плюмката върху тях. Филите нямат собствен мозък и собствено мнение, някой трябва да им казва какво да правят. Уважавам всички, които отстояват независимостта си, призирам всички подмазвачи и продажници.
164
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
русофилите са платени от Кремъл предатели на България, и плюмката си не хвърлям върху тях
163
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българин съм и признавам българското, всички фили са продажници, като тия дето предадоха Левски и не си хвърлям и плюмката върху тях. Уважавам всички, които отстояват независимостта си, призирам всички подмазвачи и продажници.
162
4
 
0
 
! Отговори
ponti преди 10 месеца
"кремълски партенки"...... хаха, скоро такива като вас ще ми перат, сушат, гладят и увиват партенките, ще ми връзват връзките перат и гладят униформата. Скоро... За съжаление на там вървят нещата.
161
2
 
4
 
! Отговори
Zеленски V преди 10 месеца
Целия западен свят ликува от попедата на Ердо, трябва да се радваме и ние повярвайте ми.
160
7
 
5
 
! Отговори
Mалорусь преди 10 месеца
Който вярва на такива миризливи краварски партенки сам си е виновен, няма някой по-верен от Пригожин на Владимир Владимирович Путин.. това е истината каубойциии. Просто някои народи имат душа и чувство за дълг към родината, това не вие 5 долара и да продадеш майка си.
159
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
РУСОФИЛИТЕ СА КРЕМЪЛСКИ ПАРТЕНКИ, СМЪРДЯТ НА ПУТИНСКИТЕ БОТУШИ
158
1
 
1
 
! Отговори
Пирожин шъ тъ думнъ преди 10 месеца
бе ъмсълък
157
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без паника, моля ! Запорожките казаци стягат шау. Това е нещо средно между шоу и ФАУ. Руснаците едва ли ще имат време да се прекръстят.
156
1
 
3
 
! Отговори
ponti преди 10 месеца
Ако "готви", най-малко ще му направят преврат между шести и седми вратен прешлен. Пригожин преврат в Русия хахахахаахахххахахахххахаха! Нашите "медии" са наистина анимационни - взаимствам израза на бай мустафа.
155
2
 
3
 
! Отговори
Путин язди мечка преди 10 месеца
Да отглеждат мечки за износ бе: мерино мечки, саански мечки, и смесени породи, хем дълговлакнести, хем на фитили. Например кръстоска между сибирски мечок и Дмитри Медведев. И ето как Путин ще вържи 3те края на издънения от войната бюджет. Инак руските войници в Украйна ще продължат да се предават в плен, за да напълнят томбака и да загладят косъма.
154
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофилите са българските запъртъци
153
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
аве, тоа Пирожин, ша го глътна на една хапка, глям ахмак
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За пръв път в европейската история частна фирма разгромява редовна армия, имам предвид битката за Бахмут.