Петков: Срещи на ПП-ДБ са подслушвани и записвани в НС

Това е ставало в техните централи
Обновена: 25 май 2023 21:31 | 25 май 2023 20:42, Камелия Цветанова
302
Петков: Срещи на ПП-ДБ са подслушвани и записвани в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изнасяме информация за активно мероприятие срещу коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)  и възможността за съставяне на редовно правителство, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти.

Още по темата

Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет. Записвани са както на хора от „Продължаваме промяната“, така и от
„Демократична България“, посочи Петков, цитиран от БТА.(

Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградата на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и "дълбоката държава" с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, заяви Кирил Петков.

Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели, посочи Петков. По думите му прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, тя „може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие“. Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно, или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България ще остане една превзета държава, коментира той.

Според Кирил Петков като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговия имунитет да бъде задържан, запазен и впоследствие изведнъж каза, че го дава; който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет и личната му амбиция да бъде такъв и отказа към него в този кабинет го доведе до емоционална нестабилност; който лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство, добави Петков. По думите му Василев се е похвалил, че има лица от „тъмния сектор, който го подкрепят“. Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като по негови думи помогне да взриви държавата, обясни Петков.

Съпредседателят на ПП заяви, че записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи, изрази, извадени от контекст, целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация, компилация от отделни думи.

Кирил Петков цитира и част от записите, които по думите му Василев ще се опитва да пусне в утрешния ден. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по такъв начин, че да дадат съвсем различно значение, допълни той.

„Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник. Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим срещу корупцията. Не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията“, цитира Петков. По думите му има внушения за политически натиск от Европа.

Той  посочи, че има извадени думи от контекст и за бъдещи кандидат-кметове и още много други манипулации. Реално това, което знаем, е, че над десет часа записи са синтезирани в четири минути с отделни фрази и думи така, че да могат да дадат абсолютно грешните внушения, посочи Петков.

Той повтори, че това са изкуствено сглобени думи, извън контекста, нарочно подбрани с цел шантаж и дестабилизация. Реално работата на застрашените служби, които се опитват да взривят държавата чрез абсолютна манипулация, добави той. Според Петков е налице активно мероприятие на дълбоката държава, публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали, някой иска да спре съдебната реформа и реформата в службите.

„Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Някой иска дълбоката държава да остане непоклатима. Няма да стане, няма да се подадем на шантажа и манипулациите“, заяви Петков.

Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на превзетите служби, смята той.

В отговор на въпрос, Кирил Петков каза, че е много странно за него, че „след като академик Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство, защо мандатът се бави“.

„Знаете ли какво се случва, 30 години имаме превзета държава. 30 години всички знаем, че България изглежда фасадно добре, но отвътре е абсолютно изгнила в нейната държавност“, коментира Петков. По думите му сега това изгниване излиза на повърхността. /БТА, Никол Николова, Таня Тодорова/


302
Още по темата: ППКирил Петков
Още от Политика
Ротацията на премиерския пост – ще се разчита на джентълменско споразумение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
За първи път ти вярвам, Кириле! Очевидно ви скроиха шапка, искат да ви хлъзнат и ми се струва, че тепърва ще става страшно.
263
0
 
4
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 4 дни
Румен Радев! Докато е президент, така ще е!Комунизма и комунистическото ни минало никъде не се е скрило!
262
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Когато Руди Гела предаде ИТН, беше храбър борец срещу мафията. Сега когато предаде ПП, е емоционално нестабилен и инструмент на завладяната държава. Хигиена нулева! Закривай този цирк ПП!!
261
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Петков е смешен! Уж щяха да изчегъртват ГЕРБ, а сега са с тях. На следващите избори ПП са чао
260
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защо утре записите!!!До утре Гелчето що оферти може да получи,направо да се пенсионира на млади години!
259
2
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 4 дни
Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Някой иска дълбоката държава да остане непоклатима. Няма да стане, няма да се подадем на шантажа и манипулациите, заяви Петков. Добре че дойде простото кире да оправи дълбоката държава, мафията и службите!!!!!!
258
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Отцепниците и предателите на България никой не ги обича. Гешев да се заема с предателите Grobsds u PPdb или да дава оставка.
257
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кирчовците пак се издъниха. Не разбирам за какво се плюнчат пред медиите. Тези хора са за разследване и би трябвало да отговарят за това. направиха толкова зулуми, а никой не им търси отговорност. Сега пак са се размечтали. Бог да пази България от такива инфантилни политически кариеристи.
256
4
 
8
 
! Отговори
Продадоха народа преди 4 дни
Ей тоя път народа ще ви трича... ППеди сте си клон на тиквите затуй и се гушкате...
255
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Народното недоволство трябва да бъде насочено срещу създаване на съглашателско правителство между Герб и тези ужасни хора на позора.
254
1
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
Кириле, когато Радостин Василев се отцепи от ИТН, за да ви подкрепя правителството, беше патриот и герой! Самият ти го каза! А сега - емоционално лабилен човек... Вие си знаете колко му дадохте тогава! И защо се чудиш, че службите са такива? Борисов управлява 12 години, той през това време си ги направи службите такива, каквито иска. Вашето ченге Рашков защо не ги модифицира?
253
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кирлеее кажи сега колко ти плати гелосания и баща му, известен плевенски измамник за да стане депутатин. Щот на слави подучихме колко са платили
252
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Петата колона е активирана.
251
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кирчо е целия изприщени. Ако му са чисти работещите няма да се обяснява. Самият той е емоционално лабилен, без никакви задръжки. без да му мигне окото подписа декларация с невярно съдържание, за да се набута във властта. Успя с лъжа, управляваше 7 месеца и с гръм, и трясък се провали. Едва не счупиха държавата. Сега пак се напъва. Айде стига вече. Няма място за експерименти.
250
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сутринта по телевизията Киро каза, че коалицията с ГЕРБ е била планувана още преди изборите, дефакто в прав текст заяви, че заедно с ДБ са заблудили избирателите си.
249
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Народното недоволство трябва да бъде насочено срещу създаване на съглашателско правирелство между Герб и тези ужасни хора на позора.
248
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Изглежда е напипан проблема съвсем точно. На лъжата краката са къси. Първо забележете че тези които обградиха Бг с камери не искат тях да ги записват. Второ ако всичко им е наред от кскво се страхуват. Може би се страхуват от прокуратурата която сами създадоха или се страхуват от собствените си дела и документи.Ами че те брутално лъжат народа в очите го гледат и го лъжат ксто използват плужаци и марионетки.
247
6
 
18
 
! Отговори
ВИДЯХ ТЕ ЛИ? преди 4 дни
Киро и Асен не са дошли с намерение да оправят проблема с Баце,те са част от него! ИЗЛЪГАХА НИ ! Тези трябва да се изметат от България,докато не са ни затрили!
246
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Най-смешно е журналистите от сутрешния блок по НОВА които са част от дълбоката държава да задават въпроси на "експерти" за хората които дърпат конците. Да ви питам журналята, когато още първия си мандат Радев на всеки форум говореше как всички санкции за Русия трябва да отпаднат, когато осуети проверката в президенството къде бляхте?
245
6
 
11
 
! Отговори
СИМПАТИЗАНТ НА ПП преди 4 дни
И сега какво правим? Подкрепихме безрезервно Кирил и Асен ,а те ни предадоха!!! Щели да пазят Мутрата,защото така им казало едно посолство! Хора,трябва да излизаме,а не да стоим зад клавиатурата,не мислите ли???