Денков: С Габриел сме се разбирали достатъчно добре

Възможни са промени в евентуално управление
23 май 2023 22:05, Росен Стойчев
65
Денков: С Габриел сме се разбирали достатъчно добре
Снимка: БГНЕС

Съставът на кабинета ще се основава на това, което вече представихме. Ако има промени, те ще са в няколко имена и ще са свързани с желанието ни да извадим още по-добър състав. Където е възможно, търсим експерти. Това обяви пред Нова съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков и уточни, че в хода на преговорите са се разбрали, че обявеният кабинет е този, от който се тръгва.

Още по темата

„До момента спор с Мария Габриел не съм имал. С нея се познавам от няколко години в качеството ѝ на еврокомисар. В областите, в които сме имали контакти, сме се разбирали достатъчно добре. Това е важно, защото липсата на доверие е огромен проблем в нашата политика. Аз поне ѝ имам доверие, че ние можем да работим заедно. До момента това усещане се потвърждава”, добави той.

Акад. Денков е на мнение, че ротацията крие много подводни камъни. „Нямам никаква илюзия, че задачата, с която се захващаме, е много трудна. Политическият опит в другите държави показва, че понякога този тип правителства с ротация не успяват да се справят, провалят се в опита да се реализират последователните мандати. Но има и други държави, в които се реализират”, е мнението му.

„Дали ще бъде компромис, който си е струвало, защото очевидно има компромис и от двете страни, ще разберем по резултатите. Нямам никакво съмнение, че това, което правим днес, историята ще го съди по това какви резултати е постигнало”, заключи Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 10 месеца
ХИЧ НЕ СЪМ В РЕД С ТИКВАТА, АМА ТО СЕ ВИЖДА И ОТ ТОВА, ЧЕ СЪМ ФЕНКА НА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА. ХЕМ МРАЗЯ КИРЧО, ХЕМ ГО ХВАЛЯ ЗАЩОТО СПАСЯВА КОЖАТА НА БАШ БАШ КАДЪНАТА.
33
1
 
1
 
! Отговори
Чудя се преди 10 месеца
Не е ли малко млада за него
32
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До ББ: типично за вас комунистите: ако не си от младежкото БКП(гроб) значи си фашист! Не е възможно просто да си отвратен от политиката на Дуловски принцеси която се води и да искаш лустрация на всички членове на БКП, лустрация ето още една лоша дума. Ходи да целуваш портрета на прероден бай Тошко, ала дон тиквондурис! Комунист жалък!
31
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До ББ: как пък реши, че съм фен на *** или на Русия? Защото мразя и плюя китайската реплика на бай Тошко ли? Това комунистите от герб сте най извратените същества. Правите се на европейци, а все ви тегли към Анадола и Кремъл! Нали знаеш, че ако го нямаше турски поток тази война можеше да не започне, но дъртата комунистка баба тиквун развърза ръцете на съветския сатрап като му осигури алтернативен път за износ на горива! Аман от пишман европейци с червени книжки от младежкото БКП (гроб)
30
2
 
2
 
! Отговори
истината преди 10 месеца
За измяна разстрел Уважаеми БГ политици. Не се притеснявайте за офшорките и семействата си има кой да ги Уважи. ,,...........Дякона
29
5
 
2
 
! Отговори
Дддд преди 10 месеца
Тагарев дава всичко което Зеле поиска ,връщат нагласените машини ,продават държавата на САЩ и се ротират с предателите.
28
4
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Маса, около нея наредени Денчо, Вувузел, Дон Тиквон, Деса общата, Кирчо и Кокорчо. Гледат списъка с новите министри и всички в хор заявяват: това ще стане порноклуб.
27
2
 
4
 
! Отговори
само Възраждане преди 10 месеца
некой верва ли че тия двамцата мислят самостоятелно
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие ДА, но ние НЕ! Предателите ще ги дадем на ГЕРБ за вечеря.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кака Гаргамел с тая адамова ябълка...да не излезе друго.
24
0
 
5
 
! Отговори
смешки преди 10 месеца
Честита коалиция :):):), найс а?
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бъркали са си в гащите и са си мирисали пръстите.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов во изигра. Ще свали в ПЪРВИЯ момент, в кокто не е на кеф.
21
1
 
9
 
! Отговори
Винету преди 10 месеца
До евроатлантик. Със сигурност си изключително глу.пав, щом не виждаш, че големият печеливш от цялата ситуация е Борисов.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много НЕпредставителен тип за премиерче
19
1
 
10
 
! Отговори
Хвани единия,удари преди 10 месеца
другата...И двамата са еднакво отблъскващи,има нещо джендърско,слузесто у тях,,, Единият се самопроизвел академик в тежък комфликт на интереси,другата прави кариера като съпруга на чужденец,по-опулена от Кокорчо.Продукти на паветната демокрация.Не ги харесвам,но не това е важно,а важното е че са двете страни на един кошмарен франкенщайн,коя от друга по-отвратителни и надали нещо добро за народа и страната ще произтече от този брак по сметка.Да добавим и Асенчо шарлатанина(и Спецов).
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За посмешище са.Кокорчо щяха да му изпаднат очите в предишният парламент ,крещеше от трибуната,че са мафия ГЕРБ .Кво стана,та си завъртя ха диppниците?То е ясно,че Козяк им е наредил.Народе.......
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И без това сме на първо място на планетата Земя,като изчезващи вид ,по последни данни.Бог да я прости майка България .
16
3
 
8
 
! Отговори
Шорош Денк0ФФ: преди 10 месеца
С ГаВриел имаме общ работодател и получаваме сходни грантчета от Козяк...
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как не от едно котило сте,на НПОтата.Едни и същи са ви господарите.