Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа

Лидерът на "Възраждане" отговори
22 май 2023 09:16, Александър Попов
699
Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов отговори на Бойко Борисов, след като вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България,  беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

Какво написа Борисов?

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали.

Още по темата
В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество", гласи постът му.

Отговорът на Костадинов:

Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на Възраждане срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт.

Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. България отново ще бъде свободна и независима. И нито ГЕРБ, нито патериците им ПП и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим процес! С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности.

Още реакции

Проявата предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позицията се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още по темата: Възраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
565
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"дом на Европа" .. WTF ... Все едно съм се събудил отново в развития соц. Плюс това измислената организация ЕС не е Европа. Европа е съвкупност от отделни държави с различна история, различни обществено развитие, икономики, различни езици и културни особености. Това многообразие прави Европа ценна. А не някаква наднационална организация заграбила суверенитетите на европейските държави. Да на Европа. Не на диктаторският антидемократичен кабал ЕС.
564
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БРАВО НА ВЪЗРАЖДАНЕ ,ЗАПАДНИЯ ПОРОБИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ,ЧЕ СКОРО НЯМА ДА МОЖЕ ДА РЕШАВА ВМЕСТО НАС.А ЕВРОПА Е ПРОСТО СЛУГА НА АМЕРИКАНСКАТА ДИКТАТУРА ,ЖАЛКО ЗА НЕЯ ЩЕ Я ПОХАРЧАТ КАТО ГЕШЕВ ,АФГАНИСТАН И ТОЛКОВА ДРУГИ!
563
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До като Гешеф ни занимава с вътрешно партийните мафиотски дрязги , страната ни се нуждае от истинска прокуратура .Държавни органи , бдящи за посегателства .Служби като НСО ,ДАНС или МВР са изцяло компрометирани и отдавна подчинени в услуга на завладелите държавата.Никога не са служили и случаят с инцидента е показателен .Та те един спящ министър председател ,та се налага горкият човек да спи с пистолет до главата си за да опази имуществото си в злато.Та камо ли държавата ...хихихи
562
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щял да ни направи независими от Щатите и Европа, но премълчава, че целта му е да станем васална държава на Путин, нали? Е, ние сме бавно развиващи се, няма как да се досетим...И нека Костадинов каже има ли в Източна Европа напълно независима и неутрална към всякакво западно икономическо и политическо влияние страна? Даже Великобритания е малко или много обвързана с Щатите. Та малка 6 милионна България ли ще е напълно независима, кого лъже? никой не иска да е с Русия обаче!
561
5
 
8
 
! Отговори
men преди 10 месеца
Колкото повече Русия губи, толкова повече ще се увеличава тая агония. Борили се за независима България с Руски знамена
560
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Този капейкин е за съд...а мъртвите му души са за забрана. Партийката му е много агресивна...точно като гаспадарите му от кремъл!
559
4
 
7
 
! Отговори
Автогол преди 10 месеца
Възраждане си вкараха автогол с тази акция . Българите сме хейтъри по натура , но адски силно мразим да се излагаме а това е очевидна излагация и простотия - никой няма да подкрепи откачалници и маргинализирани типове които да заливат нови сгради с боя просто ей така . Май почна да се търкаля Възраждане надолу .
558
5
 
6
 
! Отговори
Тъпаци преди 10 месеца
Как не ги е срам *** които са хвърляли боя , това е една от най - хубавите сгради на Раковски , абе кви дела намират ги и по един бой в районното с последващи парични глоби - те разбират от подобно отношение и ще си вземат бележка . Костадинов мина всички граници - едва ли на следващите избори ще види парламент .
557
4
 
5
 
! Отговори
варненският Циганин преди 10 месеца
защо не виси от аспаруховия мост.....
556
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато Европа трябва да се срине, защо да не се срине? Нека, в крайна сметка това е естествен процес. Децата на *** паразитиращи 6 века върху всичко живо на този свят не могат да паразитират, ами да умират.
555
10
 
4
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
Коста или Марчето Габриелова. Егати и избора имаме. По добре да дойде някой да ни освободи от непосилното за нас бреме да имаме българска държава.
554
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ахаа.. Якооо ;)... Няма нишо лошо в малко хаус...
553
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъв "дОМ на еВРОПА" е този паметник на корупционната схема ес?
552
16
 
13
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Този Костадинов съвсем скоро ще излезе от политическата сцена и ще бъде забравен.Такива жалки русофили и поплювковци са позор за България! Жалък ***!
551
9
 
3
 
! Отговори
Ти внимавай преди 10 месеца
До Анонимен Да не поискаш скоро тоята да е в рубли. Или юани. Няма значение. Важното е, че еврото ... Долара яко го работи.
550
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стамболов такива като копейковците и от бсп ги е окачвал на въжето и бой в занданите затова България е останала независима до 44год.
549
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Търсиш приятели,байно,отвъд океана,но няма да ти е лесно!" - Питай в Дупница колко е лесно за НЕприятели. И за приятели е също толкова лесно.
548
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофил да обижда някой на "джeндъp" или "евpoджендър", тия хора от тях които го ползват това като обида дори не могат да се усетят колко нелепо звучи. Все едно Евгени ватмана или Василка да обидят Долф Лундгрен на "мeка киткa".
547
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПЛАЩАЙТЕ НА НЕБЪЛГАРИТЕ ОТ *** ЗАПЛАТИТЕ В РУБЛИ И ВСИЧКО ЩЕ Е ОК
546
1
 
5
 
! Отговори
vale_karo преди 10 месеца
До Анонимен А Украински може ли?