БСП гласува против кабинета "Габриел", реши и за втория мандат

Няма да участват в евентуален нов служебен кабинет
20 май 2023 13:29, Александър Попов
95
БСП гласува против кабинета "Габриел", реши и за втория мандат
Снимка: БГНЕС

Националния съвет на БСП излезе с решения, свързани с усложнената политическа обстановка.

Партията потвърждава решението на ИБ и на парламентарната група на коалиция "БСП за България" за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат.

Съветът възлага на депутатите от ПГ на "БСП за България" да гласуват против правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

Левицата реши още БСП да участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат.

Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на БСП да не участват в него, реши още партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
дончо преди 10 месеца
Другарко Нинова, какво барнеш изсъхва. Всичко опропасти.Оттегляй се.
79
0
 
1
 
! Отговори
Рая преди 10 месеца
До АнонименОтдавна няма полза от тях,само заемат мястото на способните и отговорните пред Родината ни.
78
0
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 10 месеца
До Европееца Абсолютна истина,но заблудения и наивен българин не го разбира и поради това страдат всички които отдавна не са ***.
77
0
 
2
 
! Отговори
Велина преди 10 месеца
Кухи глави ,обричат държавата на гибел.Всички сегашни партии които не желаят да управляват и си правят тънки сметки ,при евентуални избори трябва да отпаднат от Парламента.Безотговорността им трябва да се накаже от българския народ,защото както се вижда те не мислят за него,а за партиите си.
76
1
 
4
 
! Отговори
Европееца преди 10 месеца
Другарката Нинова е била зам министър заедно с другарчето си от ПП Бойко Рашков в правителството на БСП с премиер Сергей Станишев. Тя бе уволнена за корупция и далавери. Бяха блокирани еврофондовете и бе ощетена държавата от извършените заменки с над 2,3 милиарда лева. Имената на другарите се сменят, но не и хищничиския вълчи нрав и лакейството към Русия. Отвличат ни вниманието с ГЕРБ,а през това време другарите ни управляват като пълнят гушите на руснаците и техните фирми в България както и сво
75
0
 
2
 
! Отговори
Европееца преди 10 месеца
Другарката Нинова е била зам министър заедно с другарчето си от ПП Бойко Рашков в правителството на БСП с премиер Сергей Станишев. Тя бе уволнена за корупция и далавери. Въпреки, че това правителство бе корупционно и некадърни. Бяха блокирани еврофондовете и бе ощетена държавата от извършените заменки с над 2,3 милиарда лева. Имената на другарите се сменят, но не и хищничиския вълчи нрав и лакейството към Русия.
74
0
 
3
 
! Отговори
Цезар преди 10 месеца
БСП,ДС дали ще участва или няма да участва е все тая, защото техните кадри и сега управляват чрез служебното правителство на другаря президент Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейския екип. А Нинова се опитва да се продаде по скъпо. Единствено в България останаха най задкулисните бесепари на власт чрез най различни задкулисни сделки и подставени лица.
73
2
 
1
 
! Отговори
Пепката преди 10 месеца
Докато ОПГ ГЕРБ не изповкарат поне 5-6 човека, начело с Бойко the pumpkin, промяна няма да има
72
1
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 10 месеца
*** кратят държавата към хаос. Както и протежетата им.После ще дойде пилотът спасител, и той ще поеме кормилото. А ние ще посрещнем онзи от Дубай с цветя и частушки пред президеството.
71
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
А какво точно иска Нинова и БСП? Не подкрепят кабинет, не искат участи в нов служебен кабинет, правителство няма как да направят при този резултат, какво точно искат? Когато някой каже, че е против нещо, трябва да даде алтерантива. Каква алтернатива предлага БСП?? Пак избори ли??!!
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На следващите избори Нинова и БСП в историята
69
1
 
11
 
! Отговори
схемата преди 10 месеца
До Пенсионер""+Нали това е схемата.Млад неопитен но образован.Дават ти служба за която не си и мечтал,събират компромати и те те държат после на каишка.Така и с Нинова.Отгледана,образована,устата.Дадаха и Техноимпекс ,и от тогава е тяхна.Не може да гъкне.Постепенно навлиза в дълбоки води.Отърване няма.Затова и ни управляват едни и същи.Навремето им викаха номенклатура.
68
1
 
8
 
! Отговори
Изида преди 10 месеца
До Фотограф""+А тя,Крушовица ако не пази диета,да е станала като Фидосова.Лицето и станало като месечина.
67
2
 
8
 
! Отговори
Фотограф преди 10 месеца
Хе,хе, на снимката крушовската *** сякаш е лапнала "орехчетата" на Свиленски - поне така изглежда , но май е истина - добре е издула бузки.
66
4
 
3
 
! Отговори
Бръснар преди 10 месеца
А бе, този Габриел защо не се е подстригал ? Хайде по-уважително към останалите полутици в Парламента. Да се подстриже и обръсне !
65
2
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 10 месеца
Но пък са готови да управляват заедно с шарлатаните ! Услади и се на краварката как разнася оръжия по Европа и пълни гушката ! Направила е доста милиони за 7 месеца ! А Гешев само се заканва - кога ще и отнемат откраднатото от Техноимпекс ??? Съветът на БСП не се ли интересува как е станала милионерка тази боркиня за народно благоденствие ?
64
1
 
9
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 10 месеца
Не мисли за народа, гони собствените си интереси.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В днешна публикация Ристо Иванов вдъхновено каканиже: край на безотговорното служебно правителство и начало на отговорното редовно правителство! Който доведе държавата до нови избори, ще носи отговорност - сигуено пред Прокуратурата! Нинова бързо възвести, че партията БСП, разбирай лидерката от с.Крушовица, ще участва в преговорите за втория мандат. Нещата се нареждат: миналогодишният кабинет е отново на линия и Нинова пак драпа за власт. Вместо Киро и Асен да бъдат разследвани за золумите
62
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Eдин от редките пъти в които БСП взема разумно решение.. Кабинет "Гаргамел" е подигравка с България!
61
1
 
2
 
! Отговори
коба преди 10 месеца
ДО ИНВЕСТИТОР,ПРИВЕСТВАМ КАЗАНОТО НО КАК ДА СЕ СЛУЧИ?