Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата

От служебния кабинет да обявят търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, поиска лидерът на ГЕРБ
31 юли 2022 12:01, Елка Василева
354
Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата
Снимка: архив, БГНЕС

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро цена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

Още по темата
На брифинга присъстваха и Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.


„За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

И се обърна към останалите политически партии, като заяви, че за съюзник ще считат всеки, който подкрепи първите документи.

„Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% диверсификация на газ от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнесът и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето - втората част на ескадрилата Ф-16. Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто - 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето - да се спре издевателствата с цената на тока“, допълни още Борисов.

По думите му, ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, това е начин да се спре.

От „Газпром“ и от „Лукойл“ българите губят по 20 милиона лева на ден, каза още Бойко Борисов.  

Делян Добрев заяви, че в ГЕРБ са получили „от гражданин писмо, изпратено от „Булгаргаз“ до Български енергиен холдинг“, в което се казва, че има оферта и се иска одобрение на офертите, дават се сравнения на цените и се обръща внимание, че няма къде да се разтоварят корабите. Ние днес не знаем дали правителството е приело офертата за седем кораба и, ако е приело, къде ще ги разтоварва, допълни Добрев. По думите му официалният посредник на „Газпром“ се завръща и резултатът е, че газът е с 30 на сто по-скъп. Според Добрев „правителството, което се прави на евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром“ и за „Лукойл“. „Газпром“ и „Лукойл“ не са печелили никога толкова, колкото печелят сега", допълни Добрев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
гербджиските лъжи крй нямат Агазопровода за 3 милиарда който подарихте на путин каква у ищономическата му ефективност
185
1
 
8
 
! Отговори
филип ейджи преди 1 година
гилотина или октомврийски разстрел, така се прави революция, а не мутри вън и после пак, отново!!!
184
3
 
11
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Дано се задави с откраднатото от всички нас!Вонящия търбух и разбойниците му от шайката ГЕП!
183
4
 
6
 
! Отговори
обективен преди 1 година
АЯко не беше Гешефтаро ,този дебел чичак щеше да е умирисал единочката в ЦСЗ.
182
3
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 1 година
Тоя срама НЯМА.
181
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе Боко, ти построи тръба с наши пари, дето по тея газ за нас не тече. Сега много дрънкаш
180
1
 
9
 
! Отговори
християнин преди 1 година
Господи мили,господи,освободи ни от чучела, и шебеци!
179
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тулупът иска да се прикачи за ПП по заповед на Козяк, но ГЕРБ ще загуби много!
178
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко, и баба ти ако беше мъжка,нямаше да те има за радост
177
2
 
15
 
! Отговори
Дерзайте преди 1 година
Боко се прави на незаменим. Каква само ще е изненадата му, когато България продължи по про-западният си курс без неговата особа и без помощта на ГЕРБ.
176
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия ГЕРБ са няма толко нагли 2 години обиждат, плюят и бият протестиращи и техните избранници, а сега искат най-мило да се коалират с тях. Е га ти б0клуците. ГЕРБ-аджия вече е нарицателно за нещо некачествено, лъжливо, нагло, крадливо. Никой няма да позволи
175
3
 
20
 
! Отговори
ЯВЕВ преди 1 година
БАЦЕ НЕ СЕ ХАБИ>>>12г. спинкаше и се подлагаше и на турци,руснаци,американци и сърби...
174
3
 
19
 
! Отговори
Pich преди 1 година
Не, благодаря Боко!
173
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не се разбра с гърците за 3 минути и да имаме някаква друга алтернатива, освен руския газ?12години слуга на библиотекарите и кремъл.Псевдо евроатлантика боко, от Банкя.
172
4
 
3
 
! Отговори
EMIGRANT преди 1 година
БОКВАЛНО В МОМЕНТА показваш още веднъж лицето на КГБ мафията и на фабриката за т,ролове на Путин!Няма как да арестува някой Борисов в момент в който разговаря с шефът на организацията на Американските евреи,който на всичкото отгоре е приятел на Бойко!!Ако има такъв луд,па бил той и самия Радев,трябва да си е намразил жевота и съдбата си!!Така,че разни дребни,червени ж,абоци дето крякате и сеете измами и заблуди по форумите,малко време ви остава!!Ще мине щърка да ви събере в най скоро време!!
171
1
 
6
 
! Отговори
ха-ха преди 1 година
Изборите показват най-точно кой колко струва!Но този път машинките няма да играят!
170
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов се гласи за коалиция с ПП след изборите. Това е било наредено на закуската при Мустафата на Ко3як. Там е бил Къдравата Сю от мафиотската групировка ГЕРБ и представители на ПП, ДБ и БСП без знанието на мазната лъжкиня. Заявено им е че не трябва да допускат управление на Възраждане.
169
12
 
4
 
! Отговори
EMIGRANT преди 1 година
Вижда се,че един и същ т.рол дращи по форумите за да дразни нормалните хора!Ще му кажа,че против Бойко са крадците,убийците и съсипниците на България!Не могат да му простят на Бойко нито крадците на ДДС,нито АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ,нито трафикантите на цигари и алкохол,нито Сашо Дончев,Черепа,Мустака,Баневи,Бобокови,даже шофьорите на таксита в софия са му бесни,че направи супер метро и не могат да ни извиват ръцете,когато се прибираме от чужбина и се придвижваме от летището!Мноого далаверковци засегнати
168
3
 
3
 
! Отговори
Буквално в момента! преди 1 година
Ей хора, буквално в момента има струпване на хора и полиция до малкото НДК, успях да разпозная няколко ГЕРБ-аджия. Има син полицейски бус и един бял, много патрулки. Движението се отбива, един от събралите се ми каза, че арестуват Бойко Борисов.
167
7
 
18
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 1 година
Тиквуняка мисли ,че с него започва и завършва деня .... Бие се в гърдите като шебек , ръси простотии и се наслаждава виждайки се в огледалото ... Препикан и завяхнал ГЕРБер Кажи Тиквун и си продължи по пътя !