Красимир Вълчев за Николай Денков: Кукла на конци

Няма качества за премиер, написа във Facebook бившият образователен министър
30 май 2023 19:40, Стела Стоянова
27
Красимир Вълчев за Николай Денков: Кукла на конци
Снимка БГНЕС

Бившият министър на образванието Красимир Вълчев от ГЕРБ направи във фейсбук остър коментар спрямо колегата си Николай Денков, който бе служебен, а след това и редовен просветен министър. Ето думите му:

Денков няма качества да бъде министър-председател. Личностни, професионални, морални. Има безспорни научни постижения и качества, но няма качества на управленец и държавник.

Липсва му лидерство, отговорност и решителност да отстоява каквито й да е ценности.

От записа се чу, че му липсват и морални качества. По-благовидното лице, готово да изпълнява болшевистките и разрушителни политики на “промяната”.

Човек без собствено мнение. Номиниран, за да бъде кукла на конци на Асен Василев.

Като министър на образованието и науката демонстрира предимно арогантност и лицемерие. Провали се във всичко, с което за захвана. Заради неумението си да чува различни гласове и да работи с хора.

Лицемерно развяваше знамето на деполитизация на образованието, докато правеше политически назначения и търгуваше училищни земи срещу подкрепа за изборите.

Системата на образованието го изпрати с колективна въздишка на облекчение. Последните дни десетки хора от системата ми се обадиха и писаха с молба да не го подкрепяме и допускаме до каквато и да е управленска позиция.

Предложението му за министър на образованието и науката - Генка Петрова, е доказателство за безотговорното му отношение към системата. Основното й качество е, че е близка до Денков - участвала е в най-много проекти във фармацията с него. Липсва й управленски капацитет. Няма и мисия да работи за образованието. Но явно се е “подписала с кръвта” си, че ще назначава “наши хора”. 

Жалко, защото образованието е тема, по която можем водим смислен и позитивен разговор и да търсим общи решения. И система, в която има много достойни хора за министри.

Още по темата

Двамата са работили по едно и също време в МОН - Денков, като заместник-министър, а Вълчев - като главен скретар. Министри в пози период бяха проф. Тодор Танев и Меглена Кунева, която освободи Денков от поста.

По-късно от февруари 2017 г. Николай Денков бе служебен министър на образованието в кабинета на Огнян Герджиков, а след него Вълчев застъпи на поста като редовен министър от ГЕРБ. През 2021 година Денков стана редовен министър от правителството на ПП.

Това е първата публична остра реакция на Вълчев спрямо Денков. Тя идва след разпространените записи от националния съвет на ПП, в които се обсъждат коалирането с ГЕРБ и ротацията на бъдещия кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Прометей преди 7 месеца
Не съм фен на Вълчев, но е прав за едно от Академик Денков не става за премиер. Той много е мек, нерешителен и колеблив. Кирил Петков е по способен за премиер. Вижте, че не успяват да се справят със смяната на комунистчето със селския перчем некадърния главен секретар Петър Тодоров. Какъв парадокс министъра на МВР не може да си смени главния секретар?
24
2
 
2
 
! Отговори
Човек преди 7 месеца
Абе, Вълчев, ти нямаш всички тези качества, а само завист към най-известния български учен. Да не говорим, че слугува на най-тъпия и неук българин. Срам.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Красьо,имах те за умен,кротък човек,а ти си бил едно гов.до което си е стояло кротко.Може ли такова отношени към по умен от теб човек бе аланкоолу?Явно в малката ти кратуна,се люшка само разредена суроватка.
22
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
ЍМажоритарни избори в 2 тура - действат като казанчето на тоалетната - пращат всичкото това самозван политик в канала. И Денковци и Вълчевци.
21
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 10 месеца
Боко търси законни канали да напусне държавата ,защото тук или ще е убит ,или ще е вкаран до живот в затвора !
20
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Денков е напълно неподходящ за премиер, както впрочем не ставаше и за министър. Мекушав е, липсва му твърдост и категоричност, а диалогичността му е по-скоро минус отколкото плюс.
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво г-н Вълчев личи му отдалече на академика че , нема качества за управлева т.е е кукла на конци.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Край Може и да си прав, но той не се бута за поста.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя па открил Америката....
16
1
 
5
 
! Отговори
Кви 5 лева преди 10 месеца
Я да кажат как хора избрани с преференции на изборите са принудени да се откажат в полза на стари кадри от партиите .
15
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
Присмял се хърбел на шърбел. Вълчев като му звънне Боци става прав.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не е само той, всички са едни обикновени марионетки. Нямат право нищо да решават сами, само слушат и изпълняват.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Партията загива, Боко бяга, кой ще ви бъде новият Господар, Красчо? Оставате без Господар, без когото не можете и не знаете какво да правите.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Човек без собствено мнение. Номиниран, за да бъде кукла на конци на Асен Василев."-------------Асен Василев е куклата на конци на американския посланик. Денков е само пълнеж за поста министър-председател. В йерархията на американската схема за намеса във вътрешните работи на България, Денков е на ниво общак.
11
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За съжаление Красимир Вълчев е абсолютно прав, ще добавя само, че е злопаметен и има съмочувстието на непрогрешимост
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
жените на пазара му викат бебчо, щото все на едни две мест впервал съсредоточен гладен поглед и си свивал устни за изговаряне на малката печатна буквичка "о" или като да залопва мало размерно кърмящо зърно на кака му Марта.
9
8
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Не мисля, че Боко ще приеме Пpocтьo и Асан да са министри. Няма да ги изпере. Той е хитрец, знае как, хахааааа :)))))))))) Пък Молеца е мека Мария, не е за премиер.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е то па Гаргамел не е кукла на конци,нали?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПОЛИТИЦИ и АНГЕЛИ........ЕДНИТЕ ПРИКАЗВАТ ЗА ДОБРО, ДРУГИТЕ ВЪРШАТ ДОБРО ! ИЗВОД : СЛУШАЙ СИ АНГЕЛИТЕ И ИМ .........НА ПОЛИТИЦИТЕ !
6
3
 
9
 
! Отговори
Хан Мю преди 10 месеца
Що цензурирате . От кога П.л,е.в;ню се цензурира