Прокуратурата проверява сигнали на ВМРО и "Възраждане"

TeТе са след инесения запис от Радостин Василев
Обновена: 29 май 2023 19:07 | 29 май 2023 18:54, Стела Стоянова
39
Прокуратурата проверява сигнали на ВМРО и "Възраждане"
Снимка БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) проверява сигнал на народни представители от парламентарната група на ПП „Възраждане“ и от Българско национално движение „ВМРО“, в който се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „Престъпления против републиката“, съобщиха оттам.

В сигнала се твърди, че на 26.05.2023 г. по време на пресконференция на народния представител Радостин Василев са изнесени данни за извършени престъпления против републиката. Тогава депутатът оповести, че ще публикува записи от заседание на националния съвет на ПП и в тях стават видни определени политически договорки, свързани с обявения тогава ротационен кабинет.

Още по темата

Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура. Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт е възложил на Държавна агенция „Национална сигурност“ да извърши проверка по случая. След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВМРО и възраждане скоро сборно ще имат 1%.
36
3
 
3
 
! Отговори
Асан Василев преди 10 месеца
Няма страшно .... ще направим комисия по имунитетите докато разкараме Гешев
35
8
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 10 месеца
Значи поне 10 години не вкараха никой в затвора от тези, които ограбиха България, а сега ще вкарат. Сигурен ли си? Добре ли си като цяло? Психически отклонения имаш ли?
34
15
 
5
 
! Отговори
Y преди 10 месеца
Някои тук си внушават, че за да си "истински българин" трябва да бягаш от военни съюзи като от тамян. Те си мислят (или така им нашепват в ухото), че Военният Съюз е срамно и е признак на слабост. С други думи, комплексарщината била българщина. За сведение, в НАТО не членуват комплексари а народи със самочуствие. Да си сам срещу всички, да не можеш да общуваш с другите освен ако не ги мачкаш - ето това е комплексарщина!
33
3
 
12
 
! Отговори
Не се връзвайте преди 10 месеца
Не се връзвайте на тия (или този), който опитва да отклонява темата, да омаловажава скандалните неща чути на записа. Те участниците сами си признаха, така че "измислица" няма как да е. Всички чухме записа и знаем какво е ;) Да се вкарват други теми, нямащи нищо общо със статията, е тролене. А относно ТЕМАТА - прокуратурата има ВСИЧКИ основания да вкара половината първи ред в Парламента директно в затвора. И да спаси България от готвения от тях ПРЕВРАТ! Ама ... да видиме дали няма само да отчитат
32
11
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 10 месеца
Точно така, тези дето фалираха банките и окрадоха спестяванията на хората и докараха кризата от 97ма няма да ги тикнат в затвора, но за думи ще тикнеш. Затова сте бедни и никога няма да се оправите. Подлооооги руски
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НАСТИМИРЧО НАЛИ ИСКА ИМПИЙЧМЪНТ, ДА ГО РАЗСЛЕДВАТ И ЗА ИМПИЙЧМЪНТА?
30
14
 
5
 
! Отговори
Пффф преди 10 месеца
Прокуратата не се самосезира за убитите деца на пешеходна пътека, но се сезира за някакви измислици. Ще си бъдете една руска провинция скоро. Нищо, щом ви харесва. Радвам се, че все повече хора се изнасят от България.
29
3
 
13
 
! Отговори
Да видим преди 10 месеца
Хубаво, че прокуратурата се е задействала, но сме виждали как започват производство, мотат го докато се забрави и го прекратяват тихомълком. Тук имаме 4.5 часа запис със самопризнания, които учаснтиците ЛИЧНО потвърдиха и неколкократно застанаха ПУБЛИЧНО зад думите си в записа. Това няма нужда от разследване-има извършите, безспорно доказателство и самопризнания. И студент може да ги осъди. Вкарайте ги и се похвалете, че сте вкарали политически водачи в затвора! Да има малко чест и у вас!
28
13
 
8
 
! Отговори
До 26 преди 10 месеца
Ей, руска подлогоооо, внимавай, че ще получиш инфаркт. Какво се пенявиш? Колко копейки ти дадоха от ***?
27
17
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Прокуратурата първо да разгледа призивите на *** към кремъл!!!
26
4
 
4
 
! Отговори
До До 17 преди 10 месеца
До До 17 - какви ги плещиш бре? От къде ги измисли тия глупости? Сам си вкарваш някакви тези, сам си ги коментираш, сам си ги оборваш... психически отклонения ли имаш или целиш наистина, дето пише по-долу, да отклоняваш вниманието! ХОРА, НЕ МУ ОТГОВАРЯЙТЕ! Тоя не може да ви каже какво да правите! Като иска недостоен живот в нечия услуга-негов избор. Всичко, което говори са пълни МАНИПУЛАЦИИ, ВНУШЕНИЯ и ЛЪЖИ! НЕ МУ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ и си коментирайте темата! Дано прокуратурата си свърши работата!
25
3
 
1
 
! Отговори
До bg преди 10 месеца
Неграмотен си.
24
2
 
0
 
! Отговори
До разкрит трол преди 10 месеца
Май ти си тролейбуса, а?
23
11
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
България чиста от руснаци на всички нива!!!
22
6
 
3
 
! Отговори
? преди 10 месеца
Аз не бих останал в тази държава. Който иска да остава. Изнасяйте се млади хора. Не правете грешката на родителите си да живеете цял живот с надежда, че всичко ще се подобри някой ден. Няма надежда. Значи прокуратата не се самосезира за убийствата по пътищата. Убийци са на свобода след като прегазват деца на пешеходни пътеки, но проверяват някакви простотии. Между другото, какво стана с убиеца, който прегази преди няколко години дете от НПМГ на пешеходна пътека? Нямаше и дело срещу него,
21
1
 
14
 
! Отговори
Bg преди 10 месеца
България ще я има .Колко империй са се опитали да ни унищожат и не са успели. Лошото че живеем в такова време в което никой не се бори и чака от някъде другаде спасение .Така няма да стане . На първо място всички да сме добре трябва да сме заедно независимо кой какъв е дали е българин ,турчин,ром ,арменец всички трябва да се борим заедно за България.
20
2
 
10
 
! Отговори
Разкрит трол преди 10 месеца
Тук има един, дето призовава да се предадем и да се изнасяме. Не казва, че така оставяме прекрасна земя... има на кой. И това явно е целта заедно с отклоняване на вниманието и омаловажаване на последните скандали около началниците му. Вече му се разкриха похватите: 1. Безсилни сме били (лъжа) 2. Заслужавали сме си (лъжа) 3. Трябва да избираме ГОСПОДАР при това от две възможности (тотална лъжа) 4. Отклоняване на темата. Явно някой е тук след инструктаж и с мисия. Макар и некомпетентен. ВЪН ***!
19
8
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 10 месеца
Кой мислиш, че ще те управлява? До 89 година те управляваше Русия. Искаш отново ли да те управлява? И какво ще направиш като излезеш от НАТО и ЕС? Ще прекратиш търговските и военни договори? Няма пари и няма кой да ти финансира банките. Нали Русия ще те управлява бе, педи? Нали иначе ще ти прати 2 ракети и ще си измисли, че си и застрашил сигурността, защото имало набит руснак в България. Нали виждаш, че има териториални претенции към всички. Нали разбираш, че Турция също може да има?
18
2
 
11
 
! Отговори
До трола "ужас& преди 10 месеца
Използваш и четвърти психологически подход - отклоняване на темата! Темата е, че прокуратурата, поне привидно, се е задействала. Доверие й нямаме, ще видиме. Ако иска да изчисти частица от името си, трябва да ги подгони бързо и решително и скоро всички в панделата. А ти си се изнасяй, ходи където си решиш. Само да не си в България! Чуждопоклонници и *** не ни трябват! Трябват ни ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, които могат да работят с всеки, но не се кланят на НИКОЙ! Защитават БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС!