Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?

Родителите твърдят, че не й е оказана адекватна помощ
29 май 2023 09:00, Нели Христова
128
Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар?
Снимка: БГНЕС

27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница "Св. Георги" без лекар да й окаже медицинска помощ.

За това разказа Цвета Станева, майка на младата жена, пред NOVA. Според майката на Елисавета не й е оказана адекватна първа помощ, а поради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.

Елисавета била приета на 9 май приета за лечение в "Св. Георги" със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, разказа Цвета.

На 14 май в неделя семейството отишло отново на свиждане. Видели я от прозореца, а след това се чуло шум. Влязла санитарката и започнала да вика "Ели, Ели". Санитарката започнала да звъни, а родителите влезли в клиниката. По коридора тичали хора и успели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.

"Нямаше медицински лица в стаята", категорична бе Цвета.

След 10-15 минути дошла линейка.

"Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали", твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, но накрая натоварили празна носилка в линейката.

"След около час дойде автомобил на охранителна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и медицинска сестра да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната дейност", твърди Цвета.

От болницата твърдят пред Нова телевизия, че момичето е починало от основното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
4
 
! Отговори
Ами преди 10 месеца
Навремето ограничихте бройките за кандидатстване с медицина, а имаше толкова много желаещи да следват медицина, защото искат да помагат на хората, на ви сега нямало добри лекари, е няма и да има. За да се кандидатства медицина трябва на първо място да си аналитичен, човеколюбив, отзивчив, грижовен, отговорен, ако не отговаряш на профила - довиждане.
114
1
 
3
 
! Отговори
Ами преди 10 месеца
Навремето ограничихте бройките за кандидатстване с медицина, а имаше толкова много желаещи да следват медицина, защото искат да помагат на хората, на ви сега нямало добри лекари, е няма и да има. За да се кандидатства медицина трябва на първо място човекът да си аналитичен, човеколюбив, отзивчив, грижовен, отговорен, ако не отговаряш на профила - довиждане.
113
3
 
4
 
! Отговори
ИСКАХТЕ ПРОМЯНА...!! преди 10 месеца
БОЙКО БИЛ ТИКВА...??.......... СЕГА СИ СЪРБАЙТЕ ПОПАРАТА.....
112
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Това ни чака. И все по-зле ще става. Нация от чалгари, кифли и пропаднали наркомани.
111
0
 
6
 
! Отговори
Кмет преди 10 месеца
Така е и медиите се държат са под прикритие.Важно е да има безредие в държавата и народа да се вълнува за глупости,доктори,учители и пр.
110
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако бяха роми като онази родилка в Русе, всички медии щяха да реват една седмица. Но за красиво българско момиче толкова.
109
2
 
13
 
! Отговори
Спас преди 10 месеца
Лекари и сестри в Бг стават все по- малко.Да не говорим за специалисти.Дежурствата са по 12-24 часа на по няколко отделения.Сестрите обслужват по 20-30 болни.Заплатите са като на об. работник и по- зле ако е дълбока провинция напр.Тези които 30 год. грабят изгониха народа вкл. и тези кадри.Сега и ще запалят държавата ако искат.Лекарите не са ви виновни.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не забравяме че прокобата "Зико" все още дебне над Пловдив.
107
6
 
9
 
! Отговори
лекар ихтиманец преди 10 месеца
Най-важното е дали се ваксинирала с Пфайзер!
106
0
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
...Накрая вбесен поисках да ми направят снимка на белия дроб..Оказа се "Остър бронхит"...Е до кога щяха да ме подмятат,ако АЗ не бях поискал това изследване?..Убедих се,че докторите не се интересуват от здравето на пациента, а гледат да извъртят некаква далавера от Здравната каса..За това ме накараха да подпиша 6-7 декларации,които нито ми обясниха какви са,нито пък ми дадоха време да ги прочета..
105
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
И за тези,които са ме подкрепили,ще добавя някои подробности ../НЕ се оплаквам,просто СПОДЕЛЯМ заради темата !/...Та:..За мен е майтап,за вас не знам:.."Личната" дори не ме и преслуша,направо ми даде направлението..Кардиолога не откри нищо и ми предписа нещо срещу кръвно..Нефролога ми предписа друго нещо против кръвно..Интерниста,на когото платих 50 лв ме прати за изследвания,които вече бях направил преди два дни..Изобщо не ги погледна...Пулмолога ми предписа нещо си против кръвно..Накрая вбесе
104
0
 
18
 
! Отговори
Дора преди 10 месеца
Било е неделя. В неделя по принцип има само един лекар в отделение - на дежурен принцип, на смени от 12 часа. Кой ден ще ти стане зле и дали ще оцелееш - до голяма степен е въпрос на късмет. Всеки знае, че като влезеш в едно отделение и търсиш лекар или сестра, е много трудно да ги намериш, обикновено първия човек от персонала, който намираш, е санитарката.
103
0
 
12
 
! Отговори
Неам преди 10 месеца
Думи просто!До като не се намерят свестни съдебни лекари ще е така!Убиват ни!
102
1
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Почти навсякъде у нас е тъй със здравеопазването-ужас.
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че има калпави лекари - има. Но че и добрите не са Господ, не са. Има моменти, в които дори най-добрият специалист е безпомощен. Особено грозно е когато близките насочват мъката от загубата в злобна отмъстителност.
100
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е здравната ни система,отиват си хора заради лекари ,а те си веят байряка.
99
4
 
26
 
! Отговори
Марга Рит преди 10 месеца
В Пловдив има една болница дето само докато те приемат ти вземат 100 кинта, без обяснения. На сайта им с големи букви пише - безплатно за здравноосигурени...Да, ама НЕ.
98
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой да провери охранителната фирма, че не разбрах как роднини свободно влизат в инфекциозната болница....
97
7
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
...та не предприеха на практика никакви сериозни мерки !..Дори не ми съобщиха некаква диагноза,била тя верна,или грешна....Обаче джиповете и суперлуксозните им коли ме посрещаха всеки ден пред клиниките..
96
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
важното е да се краде като за последно, след няколко години като се пенсионират пенсионираните вече лекари и тогава Асан ще ви лекува. Нищо, трайте си още робски народе.