Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет

Машината трябвало да кацне в София
Обновена: 29 май 2023 12:11 | 29 май 2023 11:23, Нели Христова
234
Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет
Снимка: БГНЕС

Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи.

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище.

"Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук", обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет", питат пътниците пилота във видеото.

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", гласи неговият отговор.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
2
 
! Отговори
Мръсни ckoтове преди 10 месеца
уиз са мръсни скотове. Клел съм ги яко откак летях с тях до Мадрид и ми закъсняха с почти 3 часа. Бял ден да не видят и дано фалират. Скапана ***. И мандибули щях да чупя ако аз бях на полета.
206
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама десет евро а? Далвера? Взимате Луфтханза и шампанско ще пиете и има вариант до входа на панелката да ви откара,, ама с ниско ТАРИФНИТЕ Е ТАКА! Пак трябва да сте благодарни че ви стоварил в България! Другия път може където си пожелае ,ама десет евро а?
205
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смешното е че точно тия няма да получат никакво обещетение. Записан е бунта им в досиетата и са им пратени имената на wizzair, чака ги сериозна тесла.
204
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пидерите от София ходят на поклонение в Дубай.
203
6
 
9
 
! Отговори
Ти сериозно ли?! преди 10 месеца
До до krisПонеже не ти достига веществото, ще ти смеля и изплюя информацията като за мало+мен. Г+з Еър са знаели от самото начало къде ще кацнат и абсолютно нарочно и осъзнато не са казали на хората! Което е недопустимо подвеждане на клиенти, които си плащат! Следващия път ако си купиш телевизор от някой онлайн магазин и ти докарат нещо с 20 инча по-малко, *** за същите кинти, ще си трайкаш, щото са си ''свършилили'' работата! Тва е твойта логика!
202
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Софиянци са най-гнуссното бг общество. Още през социализма бяха такива.
201
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Таня И какво правят българи в Дубай?? Това е някаква модерна пр0ст0тия!
200
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да пробват следващия път да се барикадират в САЩ, Турция, Китай или Израел! Там в добрия случай ще лежат в затвора, в лошия може и да отнесат и някой куршум! Защо не си позволиха такова своеволие в Абу Даби?
199
4
 
10
 
! Отговори
до kris преди 10 месеца
Всъщност, т+нята е навън! Умният и способният човек може да изкарва прехраната си навсякъде! А не ходи в Англия, да спи с албанци и пакистанци на квартира и да работи работа, която даже индийците не искат да вършат! Колкото до тези пишман-парвенюта - следващия път да си направят застраховка на самолетния билет, както и да изберат някоя по-високоплатена компания като Емирейтс, Луфтханза и т.н. В случая каква е вината на Wizz Air - че има ремонт на летище София ли? Това е несериозно!
198
5
 
9
 
! Отговори
kris преди 10 месеца
Ето за това сме на тоя хал!! Хората си търсят правата, *** защитава виновника! Направо не мога да повярвам колко е изпростял масовия българин, вЕрно само т+нята остана тука!
197
5
 
21
 
! Отговори
ЕЮС преди 10 месеца
Барикадирали се - хахахахахаха! Що не се барикадираха в Абу Даби! Само селян.дури ходят в Дубай, снимат се с камила и Ламборгини, а нямат пари за полет на Емирейтс! Хората са им осигурили автобуси до София, какво толкова, да не са принцеси, че не могат да се качат в автобус!
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 202, че то кога милиционерите са си вършили работата? Всякакви бездомници блокират улици, булеварди, магистрали и няма нищо. Самите милиционери като стачкуват правят същото - наказват тези които им плащат заплатите да стоят по кръстовищата. Затова в БГ нищо не става и младите ще бягат през глава.
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бъз Еър, ти остави това, но ако имахме работеща правосъдна с-***, вариантите щяха да са 2: - Дело с обезщетение на тик-ток звездите и 2ро такова за пропуснати ползи от Уиз към звездите с няколко нули повече.
194
3
 
5
 
! Отговори
wakabayashi преди 10 месеца
До Алекс да ама при положение ,че самолета закъснява с 3 часа и са знаели преди да излетят и не казват.... това не е ОК Разбираш ли ????
193
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Полицаите действаха много нерешително.Барикадирането на самолет и неизпълнението на разпореждане на кабинния състав е тежко престъпление.Такива празноглавци се изхвърлят от самолета с мощни шутове,а не с молби.
192
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само като видиш Висс ти ставя ясно !! Имах същата случка, трябваше да кацне във Варна и кацна в Бургас !! Гавра, отново ни извозика педераситее смешни ! Уиззз ЕАР Никога повече. Гавра с своите пасажери правят !!
191
3
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Според госпожата WIZZ AIR е мизерна авиокомпания.Е,защо тогава не се качи в Turkish Airlines? А,сетих се.Не може да си го позволи.Нямаме пари,но претенциите големи.Когато основното летище не работи,самолетът каца на резервно и пътниците се превозват с автобуси.Така правят всички авиокомпании.Не само WIZZ.
190
12
 
8
 
! Отговори
Бандити преди 10 месеца
Нека полицията атакува самолета и с няколко гранати ще ги изкарат от вътре и директно в затворите доживот за атака срещу демокрацията и евро атлантическеските ценности
189
8
 
14
 
! Отговори
Забрана преди 10 месеца
Това може да се смята за отвличане на самолет и тероризъм.Ще имат забрана доживот да не ги пускат на самолет на каквато й да е авиокомпания.Честито на печелившите.
188
5
 
23
 
! Отговори
Бъз Еър преди 10 месеца
Твърде срещано явление при нискотарифните авиокомпании. От всичките 190 пътници едва тези ДЕСЕТ героя тик-ток звизди и обикновенни бедняци са се окопали в самолета и чакат някой да ги свали насила ... Останалите , както се разбира са си слезли спокойно и са били откарани до София с автобусите. А и тези десет "бунтовника" ще видят обезщетения на крив макарон АКО НЕ СА ЗАПЛАТИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНО към цената на билета пакет за застраховка. Което при нормалните авиокомпании е включено в цената на билета.