Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!

Лидерът на "Атака": Сякаш той е измислил азбуката
24 май 2023 19:21, Александър Попов
416
Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров публикува остра позиция за отбелязването на националния ни празник и спечелената награда от Георги Господинов. Той направи това в социалните мрежи и бе категоричен, че ако Господинов е най-добрият ни автор, то той е космонавт. Ето неговото мнение.

В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор.

Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме, или българската от 9 век, когато е нямало английска. На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов.

Понеже знам, че ще скочат сорошисти върху мен, ще кажа само: на времето в елитната математическа гимназия в Ямбол питахме, когато се появеше нов ученик: от Ямбол ли е, или от селата. Е, Гошо е от ямболските села. Ама какво значение има, крещят сорошистите. Има, има....Защото ако си роден в центъра на града, който е издал първото футуристично списание в България през 1924 г „Кресчендо”, има. Имам и основание да му викам Гошо, защото в Ямбол така казват на Георги. Не Жоро - Гошо. Ямбол не е провинция, а център.

Обаче потискащ провинциализъм лъхаше от официозното тържество пред Народната библиотека. Фандъкова, милата, безпомощна като дружинна ръководителка на първото си комсомолско събрание, смутено прочете благодарност към Гошо Господинов, все едно той е измислил азбуката. След което даде думата на никому неизвестен „писател” , който половин час ни обяснява по централните ефири как най-голямото духовно постижение на България е някаква английска награда, дадена на Гошо. И накрая президентът също плати дан на политкоректното и свърза празника на Светите братя с Гошо Господинов.

Има една стара поговорка, че от данайците не вземаш нищо. А по-големи данайци от подлите англичани няма. Но всички по антибългарските телевизии кършат китки и ахкат колко сме горди, че някаква британска награда за , забележете РОМАН НА АНГЛИЙСКИ, е връчена на дундуркания от сорошистите от години Гошо. И той приема наградата на английски език на връх 24 май- денят на българския език. Нима не можеше да си произнесе словото на български и да подчертае кой е най-старият и автентичен език в Европа? Не, той се извини накрая, че ще каже едно изречение на български.

Нима не знаем, че нобеловите награди, оскарите за журналистика и такива като Букър отдавна са политкоректни морковчета за послушни псевдоинтелектуалци. Ако Христо Грозев, който взе Оскар, е разследващ журналист, аз съм космонавт. Ако Господинов е най-добрият български съвременен писател, ставам за втори път космонавт - като Александър Александров.

Най-добрият съвременен български писател се казва Виктор Пасков. А най-великият роман на последните десетилетия се казва „Балада за Георг Хених” – излезе през 80-те години в списание Съвременник.. Но за него няма Букър. За него няма аплодисменти.
Съжалявам всички аборигени, за които някаква безсмислена английска награда е по-важна от българската писменост и азбука. Съжалявам водещи и коментатори от всички тв студиа. Съжалявам кметове, нотабили и държавници , които се държат като туземци. Иска ми се да кажа:”Прости им, Господи, те не знаят какво правят!”.

Но подозирам, че знаят и това ме спира засега....

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
15
 
22
 
! Отговори
Бориславов преди 10 месеца
Български писател е получил награда,ти да не би нещо да ревнуваш бяла златке? Или и ти бързо забрави как викаше Бойко к...ви, а после се прегърна с него. Сега наричаш Георги Господинов пренебрежително Гошо. Ти какво очакваше да спечелиш? За статията да освободим Альоша от наряд във вестник Демокрация, какво ще кажеш ти дърта гиди пияницо? Волене, Волене знам че търсиш евтини сензации, като омаловажаваш чуждият труд. Все пак не ти е за първи път.
224
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е Сидеров. То, че никой от тези възторжени proclametors ще си признае, но какво от това! ПРАВ Е!
223
3
 
13
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 10 месеца
Сидеров на едни избори събра маса гласове и после ги предостави на ,,уж опонентите" си.От тогава е ,,второ място".Като се понапие чат-пат се сеща и за жени.Иначе си седи в къщи по халат.Никъде не го викат и търсят веке.
222
2
 
12
 
! Отговори
Киро преди 10 месеца
Йес, Уау, Конгратилейшънс, Вери гууд, Хепи 24th май !
221
11
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Про сто тия та блесна. Браво на Сидеров. Сром за президента и тем подобни ясно неуки и прости хора.
220
20
 
11
 
! Отговори
Сега преди 10 месеца
Този празник е на децата и недейте да го мешите с политиката и да търчите към рускопоклонничеството все пак сме в ЕС срамота.
219
7
 
8
 
! Отговори
Отечествен фронт Г-Г преди 10 месеца
ЧЕРВЕН тартор навремето каза:"Само и единствено ШЕФЪТ на червените партизани ГИНЬО ГАНЕВ знае абсолютно всичко за По света и у нас"................С напълно истинско отвръщение и погнуса а и вътрешно несъгласие победилите Адолф Хитлер:Великобритания,Франция,САЩ и сие помагат на Партизанския Отечествен фронт във България но част от тях са били деградирали червени геноцидни инквизитори на много хора в червените концлагери на БКП
218
6
 
13
 
! Отговори
Фил преди 10 месеца
До коментар 242Да:Значи според теб,който не е русофоб е русофил...Не всички са фоби и фили,Така смятат само комплексираните русофобчета,който имат нужда да мразят нещо..Може би така се считат значими...А да мразиш една нация,независимо дали е руска,евреиска,българска е фашизъм,господа "демократични"фашисти
217
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изкуството трябва да се адаптира към липсата на образование.
216
18
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Болен не признава Букър. Той иска значка от вестник "Правда" :))))))))))))))))))))))))
215
5
 
10
 
! Отговори
Само Хумор преди 10 месеца
Николай Хайтов се разхождал през 90-те на 20 век в квартал Изток и гледа на Земята лежи полугол човек,отива и му оставя 5 лева............Питат го ЗАЩО бе Хайтов а той отвръща :"Аз на Радой Ралин няма как да не помогна"........Ама това беше синият левскар Георги Соколов бе Хайтов го отварят спътниците...........и тогава вече събудилия се СОКОЛЕТО казва:"Значи може несменяемия шеф на ДПС Ахмед Доган да се казва Ахмед Сокол а не можело 5 лева за алкохол от Хайтов"
214
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тук май самият воленчо стои и хейти и слага минуси на коментарите или някой от неговия екип. То останаха ли хора около болен сидеров?То бива простотия и завист ...
213
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А който злобее какъв ерудит е? Сигурно хората, дали наградата на Господинов са *** според теб?
212
10
 
25
 
! Отговори
Вива преди 10 месеца
Зарадвал се даже и Стоичков, пише тук един "литературен ерудит"! Е, колкото човек е по-неук и ***, толкова повече се радва, като луд на шарено.
211
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СИДЕРЧО ПРЪДНЪТА ПИЙ СИ ТАМ КЪДЕТО СИ УИСКИТО И НЕДЕЙ ДА ДРЪНЧИШ КАТО СМАЧКАН ЧИНЕЛ!!...
210
19
 
9
 
! Отговори
Кобра преди 10 месеца
До #246 - това е недостойно и неподходящо. Всеки може да побелее и със сигурност ще побелее ако доживее до това. Въпрос на време е, а времето си тече за всички. Не е нещо лошо, не е порок. Защо искаш да го обидиш с това, че е побелял? Това не е срамно. Срамното е друго. Срамното е да се наричаш патриот, а да се кланяш на русия. Това е срамното. Това е недостойното.
209
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този напълно побелял индивид от Ямбол се бори с друг активно побеляващ индивид от варненския кв. Максуда за титлата "Поцелуйко номер 1"
208
19
 
14
 
! Отговори
Кобра преди 10 месеца
Дори Стоичков, който е *** и неук футболист се зарадва на наградата като българин. Зарадва се на друг българин, който по някакъв начин прославя България с нещо хубаво. Не са много поводите за радост напоследък. Политически скандали и всякакви други простотии. Едно хубаво нещо да има и завистливият Сидеров да го оплюе. Ами талантлив е Господинов, постигнал е нещо, получил награда. Като не можеш да се зарадваш, поне си замълчи.
207
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До коментар #235 Българин - аз не виждам тук някой да се срамува от българската писменост. Няма причина за това. Какъв е точно проблемът, не разбирам? Волен, типично в свой стил се е изцвъкал със злоба и простотия, омраза. Завист. Противопоставяне, търси под вола теле. Хората си имат награда, преценили са, дали са я на български писател, ние типично по български се скарахме помежду си, ще се изядем с парцалите. Осъзнайте се, хора! Радвайте се на хубавото, не го превръщайте зорлем в проблем!
206
24
 
16
 
! Отговори
Да, преди 10 месеца
Сидеров открито завижда на таланта на Георги Господинов! Русофилите по това се познават- по злобата и завистта към способностите на по-кадърните от тях. Вместо да се зарадва на наградата като българин, той пише саркастичен коментар, което го прави още по-жалък.