6 модни съвета, ако сте над 50

Съсредоточете се върху тъканите
29 сеп 2024 14:18, Михаела Лазарова
14
6 модни съвета, ако сте над 50
Снимка: Istock

За много дами възрастта, започваща с цифрата „5“ е нещо доста страшно. Други пък твърдят, че именно това е най-добрият период от живота им. Каквото и да мислите, никога не позволявайте на годините да диктуват вашето настроение и моден усет.

Кои са задължителните елементи от облеклото ви, ако сте 50+?

Черно сако

Черен блейзър от смесена материя вълна/ликра е една от най-универсалните дрехи, които ще притежавате (можете да обмислите и вариант в тъмносиньо).

Носете го с дънки, поли, рокли, панталони. Тази дреха ще „повдигне“ излъчването ви и на практика можете да я съчетавате с всичко. Уверете се, че сакото пасва точно на раменете ви, може да се закопчава отпред (дори ако никога не го носите закопчано), а ръкавите трябва да са малко под китката ви. Ако пък имате проблеми с размера, занесете го на шивача (вашият нов най-добър приятел), за да ви пасне напълно.

Съвет: носете потници, черни или бели тениски и блузи с бежов цвят отдолу.

Пуловери

Те са целогодишен моден аксесоар и са най-добрият начин да прикриете ръцете, които по принцип са зони, които са по-малко тонизирани. Потърсете дълги и три-четвърти ръкави, които прилягат около или над ханша. По-дългите пуловери изглеждат страхотно с дънки или панталони с прави крачоли, но не и с поли.

Най-универсалните пуловери са добре прилепнали, но не прекалено тесни и падащи около бедрата. Потърсете не обемисти варианти от смеси от кашмир и памук. Трябва да можете да ги носите през цялата година, дори под готиния си черен блейзър или с новите си дънки.

Съвет: обърнете внимание и на жилетки с копчета, които да носите вместо блейзър.

Вземете размер или два по-малък от обичайното. Жилетките трябва да са плътно прилепнали и никога не ги носете затворени: целта на пуловерите и жилетките е да покрият ръцете ви и да добавят щрих цвят към вашето облекло.

Източник: 6 модни съвета, ако сте 50+ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: модастил
Още от Русия
Новобранците на украинската пехота "замръзват" пред руската атака
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Прегърнете си я плътно за лека нощ!
12
3
 
1
 
! Отговори
На снимката преди 4 часа
Каква грозна жена -като вампир!
11
6
 
0
 
! Отговори
Ако сте над 50 преди 4 часа
Мислете вече за завещанието , наближава срещата със създателя
10
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
След 50+ на първо място е климактериума, после скуката и отегчението, липса на нещата, които сме имали в младите години и доста неща. Хубавото е, че това не се случва само на вас, голям % от дамите в махлата се ангажират, като хранят котките около блоковете. Децата и внуците са лекомислени емигранти и 5 пари не дават за бабуните в БГ. Така е и със старците. Ама че тая лелка или чичко от близкото минало остарявали "красиво", хаха, приказки наедро от Патрашкова, Мария Илиева или Гергана Стоянова.
9
1
 
8
 
! Отговори
Жена преди 6 часа
Пак започнахте да насаждате комплекси на жените средна възраст. Препишете следващия път една статия "Как да се обличаме ако сме мъж на 50 г.", може също и "Как да изглеждам по-строен ако съм 165 см с талия 120 см". Обещавам подробно да чета и коментирам
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Не носете черно сако!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
До Анонимен 6 - Нямаш ли вроден или изграден стил, с пари няма да го купиш, та, ако ще и пенсия без таван да получаваш. И платен стилист да те облече, пак ще изглеждаш комично. Така че, баба Цуца да се облича чисто и спретнато, достатъчно ще е. А гривата няма да си върне, но това не пречи да ходи с чиста коса и вчесана, а не с мазна и рошава.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Това стилно облекло как се съотнася с пенсията на средностатистическата българка? По молба на баба Цуца от Бусманци питам. И не се смейте, старците помнят, че през 1968 г. е била напета и гиздава мома с разкошна грива от кестеняви къдрици, в кадифени джинси и елегантно кожено якенце. Тогава й викали Цветелина. :))
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 9 часа
Мише, препращай ги направо към Версаче ss25, баш кат за 50+ е колекцията :)
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Бъдете все така хубави!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 10 часа
Хахаха, Трифоне, нали гащеризоните ти бяха само М размер. Ще стигнем и до XXL, дтеб :)))) Но си добър стимул за дундите :)
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Възрастта никога не може да пречи на стила. Стига да имаш стил, че в наше време много рядко се забелязва.
1
2
 
3
 
! Отговори
Т преди 11 часа
Моя съвет е да ограничите размера до L и да ми пишете на лично.