Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други

Той е записал срещата на таблета на сина си
29 май 2023 09:15, Нели Христова
323
Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други
Снимка: БГНЕС

 Аз направих записа в моя хол на таблета на сина ми. Започнах да записвам срещата, когато тръгна онлайн от самото начало, каза пред БНТ Радостин Василев. Слушах заседанието около час, след това го оставих да се записва.

Депутатът Радостин Василев разпространи преди дни записи от провело се онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има.

Никой не е казал, че записът е таен, за да имам разрешение за него, посочи още той.

"Не мога да подкрепям такъв тип разговори. Някои от адвокатите в моето гражданско движение казаха, че има и състав на престъпление в този запис. Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО."

"Как може чужди посолства да одобряват шефа на националната сигурност?", запита Василев.

"Миналата година, когато разкрих истината за ИТН, също имаше подобна мътилка. Подкрепих ПП заради антикорупционната политика, която водеше в началото и противовеса на ГЕРБ. Тези две причини вече ги няма", обясни Василев.  "Денков ми сподели, че няма да водим антикорупционна политика, но никога не съм водил "остър" разговор с него."

"Имах разговор с Николай Денков, в който той ми посочи негов министър на спорта. Фигурата е близка до ГЕРБ и е замесена в корупционни схеми в спорта. За някои от тях има и подадени сигнали. Аз никога не съм искал да ставам министър на спорта, моите амбиции са съвсем различни. Скоро ще ги разберете", каза още Василев.

Той посочи, че се е замислил дали да не се оттегли от политиката окончателно.

Василев отрече да има близки отношения с президента Румен Радев, не е говорил и с Кирил Петков и Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПОЛИТИЦИ и АНГЕЛИ........ЕДНИТЕ ПРИКАЗВАТ ЗА ДОБРО, ДРУГИТЕ ВЪРШАТ ДОБРО ! ИЗВОД : СЛУШАЙ СИ АНГЕЛИТЕ И ИМ .........НА ПОЛИТИЦИТЕ !
295
2
 
14
 
! Отговори
Мекере с мекере преди 10 месеца
Този е продажник и мерзавец , като гологлавия !
294
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПУТИН ЯЗДИ МЕЧКА Да отглеждат мечки за износ бе: мерино мечки, саански мечки, астраганени мечки и смесени породи, хем дълговлакнести, хем на фитили. Например кръстоска между сибирски мечок и Дмитри Медведев. И ето как Путин ще вържи 4те края на издънения от войната бюджет. Инак руските войници в Украйна ще се предават в плен, за да напълнят томбака и да загладят косъма.
293
1
 
12
 
! Отговори
Бах ти и преди 10 месеца
амбиции си имал бе маймун
292
1
 
9
 
! Отговори
,, преди 10 месеца
Не искал да става министър,че кой те кани за министър бе фъфльо
291
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радо Помадата е изтъргувал записа срещу това да не му повдигат обвинение за заплахи срещу депутат от Чалгарите, когато беше министър на спорта. Може и пари да е взел като бонус към това.
290
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО."/////Само където, ако поставиш неподходящи хора на постовете за разузнаване и сигурност, или министри на отбраната и МВР,може да не получат достъп до класифицирана информация от страните членки на НАТО и ЕС.
289
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
гешев е човек на бб според мене, как така ги преставят че не са хахахахахахаа тея всички играят в театъра в синхрон !!!
288
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя мърляч какво иска да каже с този запис. Нормално си говорят хората, даже прекалено меко. Само гнусните копейки приветстват такива мърсотии, защото на това ги учат.
287
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руди гела явно достатъчно е взел от записа за да се пенсионира.
286
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
гнусно е това с-во -гнусно е и точка ! мутрееше на една Жена -щял да и праща" хора" -забравихте ли ? предаде Слави ,сега предаде и пп - гнусен е и на вид -нещо много Отвратително има .
285
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво за постъпката! Само така може да се излезе с чест и достойнство от днешната политическа система, където всичко е навързано като свински черва. Пожелавам топки на повече политици, да излезат точно така с чисто име и вдигната глава и накрая вътре да не остане никой, за да може спокойно да съборим сградата и да съградим нова.В противен случай ще се наложи да я съборим със свинете вътре :)
284
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички са еднакви. На всички събрания на местни структури на герб се сипят обещания за чистки на шефове. Нищо ново под слънцето. И гербаджии уволняват и чистят, ама не се записват. Та и ДПС и те на техни предизборни кампании са си казвали че ще сменят шефове/има си пуснати клипове с това в ютуб/
283
1
 
3
 
! Отговори
Основната грешка на преди 10 месеца
До До Един Българинбеше, че не разкара всички от хранилката на Станишката и Доганя.
282
0
 
11
 
! Отговори
До Един Българин преди 10 месеца
Не че ги защитавам, ама всяко ново правителство, което дойде на власт, сменя кадрите по високите постове, Борисов го направи преди повече от 10 години и всеки нов който дойде ще го направи, естествено публично не се говори затова
281
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов я уреди цялата тая работа
280
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Борисов първо ги нае бас думи, като подхвърли - абе, държавата е важна, какво толкова, че някои избиратели щели да са недоволни! Двамата иддийота си замълчаха, вместо директно да го напсуват в ефир. И това беше първия симптом и основата на предателството. Оттам нататък беше ясно, че са приели Ту лупа за МЕНТОР и му подаряват гнилите си гов няни душици. И добре, че Радостин им разкри гнусната предателска същност. Но освен, че са покварени, са и тьпигьози, че не могат да си опазят комуникациите.
279
6
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 10 месеца
До Един Българин пита Интересно кои са по-големите предатели: Тези, които осветляват или тези, които предават народа за правителство с мафията, против която уж се бореха. Друг е въпросът, че на последните не им е само това греха и все пак са по-приемливи от старата мафия, но само и единствено БЕЗ нея!
278
3
 
10
 
! Отговори
Един Българин пита преди 10 месеца
Днес, защо обичате предатели?
277
0
 
2
 
! Отговори
Записи на конференци преди 10 месеца
няма грамотни следглупаците. Гелесевич е усетил че соло политика може да одмоташ ако преди това добре си намотал.Образован ли е Да.Грамотен ли е?Да!Влезе ли им под ПъПъ-раската кожа?Да! азпертошини ли им паретната арматура? Да!Я да видом Косадъчният матреял има ли изявления с/е Мр Смаска? Не не и не! Ето кой му е пошеонал за сценария с видео конференцията.Останалото е да имаш син който има таблет и картите са дадени. Колко жидеоконферетни дискусии до сега радвайки се радостно Радостин е записал?