Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?

Ще загуби ли в конфликта срещу Украйна?
24 май 2023 17:44, Александър Попов
206
Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?
Снимка: Getty Images

Основателят на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин предупреди, че Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 г., и да загуби конфликта в Украйна, ако елитът не се заеме сериозно с воденето на войната, предаде Ройтерс.

Олигархът заяви, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но предупреди, че Русия е застрашена от сътресения.

Пригожин подчерта, че не вярва в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут, в който се водят интензивни боеве на изток, и да атакува Крим, добави той.

"Най-вероятно този сценарий няма да е добър за Русия, така че трябва да се подготвим за тежка война", подчертава той в интервю, публикувано в канала му в Телеграм. "Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия", добави той. "Трябва да въведем военно положение."

Пригожин заяви, че прякорът му "готвачът на Путин" е глупав, тъй като не може да готви и никога не е бил готвач, като се пошегува, че "касапинът на Путин" може би е по-подходящ прякор.

"Можеха просто да ми дадат прякор веднага - касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред", каза той. Според него, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита "си клатят задниците" на слънце, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.

"Това разделение може да завърши както през 1917 г. с революция", каза той. "Първо ще се надигнат войниците, а след това - ти техните близки", предупреди олигархът. "Вече има десетки хиляди от тях - роднини на убитите. И вероятно ще станат стотици хиляди - не можем да избегнем това."

Засега министерството на отбраната на Русия не е отговорило на молбата на Ройтерс да коментира изказването./БТА, Асен Георгиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: РусияПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
7
 
! Отговори
Това преди 10 месеца
...от устата на Касапинът на Путин занчи сано едно...Ако се опитате да се отървете от мене, ще поведат частната си армия директно към Масква! Ама надали и самият той да си вярва!
60
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каквито и атеисти да са евроатлантиците, трябва да включват в молитвите си Путин, защото ако нещо му се случи, оня след него ще ви накара да почувствате тесен света. Путин е либерален. Но този след него, няма да е.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путьон си намери майстора. Пригожим ги спува всички и не смеят дума да му кажат. Знаят,че без него смешната руска армия щеше отдавна да е изгубила и Крим. Те освен да пускат бомби и ракети докато сринат всичко си нямат и идея как да превземат градове
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това го казвам още след края на първия месец от началото на 4 дневната специалная военная операции России в Украине. Авганистанската авантюра на пияната муджжиикк завържи с разпадането на есесесера, украинската ще завърши с разковаването на росиянската феддерейшън на республички и питчкки, на области и обли задднници. Поживем ивидем товарищи!
57
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ В МОРДОРСКВА ИЛИ ДА СЕ ВЗРИВИ АЕЦ ЗАПРОШКА ДРУГИ ВАРИАНТИ В БЛИЗКАТА 1 ГОДИНА НЯМА ЗА МОРДОРСКВА!
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко вероятно. Руският народ е сред най-заспалите в света по темата революция. Но дори инда стане, какво ще има след нея е въпроса ? Може да дойде още по лош режим с още по крайни хора ,като тоя клоун приложинн
55
7
 
6
 
! Отговори
009 преди 10 месеца
До Очаквам я с нетърпенАко в Русия има бунтове, революция и дойде нова власт, изобщо не си прави илюзии, че това ще е някаква прозападна либерална власт. Путин ще ви се види като цвете.
54
9
 
6
 
! Отговори
до Всуките от ВСУ преди 10 месеца
Не знам кого ще разцепите, обаче досега Евгений Викторович вас ви разпори като мряна риба, а до Белгород дори не сте се приближили, влязохте в 2 села на 1 км и на 5 км от границата, снимахте се и избягахте след половин час. И тепърва ще видим отговора на братушките за последната ви терористична акция и за убийството на цивилни мирни жители.
53
3
 
9
 
! Отговори
Очаквам я с нетърпен преди 10 месеца
Очаквам с нетърпение бунтове , размирици, смут и всякакви диверсионни действия на територията на Русия. Време е 106 годишният болшевишки експеримент в тази територия да приключи, а престъпната авторитарна Кремълска шайка да бъде провесена на бесила на Червения площад. Ще отнеме много дълго, но все още има шанс Русия да се превърне в съвременна демокрация.
52
8
 
4
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Най-вече ме кефят бодряшките писания за леопарди, самолети, перемоги и прочие, ама ВСЕ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ, КАКТО ВСЕКИ ПЪТ!В реалния живот украинците *** с хиляди и отстъпват, ама промивката е на критични нива и, все едно, се намират в електронна игра...И така до следващата перемога, загубвайки град или "евакуация" през глава...
51
5
 
0
 
! Отговори
ПЪТЯТЕЕДИН преди 10 месеца
Пътят е един-НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!ПЯТАЯ КОЛОНА-ПОВЕСИТ!
50
6
 
14
 
! Отговори
ВСУ преди 10 месеца
Ще ви сцепи затворническите халки, следващия бой е при Белгород, ВСУ ще ви пребият от бой,защото е армия на украинския народ, а не на олигарси и ***!
49
9
 
4
 
! Отговори
Контрата преди 10 месеца
Залужни е в кома след обстрел. Злите езици разказват, че от офиса на Зеленский са изтекли координатите на Залужни. Разказват и, че Западът се е заигравал с Генералът, като наследник на Зеленский. Ще се разбере скоро. Или Контрата ще приключи с изявите на ДРГ групата в Белгород.
48
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Просто да се каже че завладяха Бахмут и избягаха, 80% от ЧВК Вагнер е под земята! Украйна ще ги пръсне докрай!
47
19
 
8
 
! Отговори
Готвачът на Путин преди 10 месеца
Собственик на ресторант с 5000 души частна армия, от които 3000 затворници завоюва Артьомовск, изтрепа 44 000 украински фашисти и рани още 97 000, обучени от най-добрите инструктори на НАТО и въоръжени с най-модерните американски и европейски оръжия. Браво на Вас, Евгений Викторович Пригожин!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да разкаже какво им се случи на вагнеровци в Сирия област Хашим на 07 февруари 2018 г ще е интересно да чуем информация от началника .
45
4
 
12
 
! Отговори
Германец преди 10 месеца
"Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия" -- От твойте уста, в божиите уши. Казвам го като заклет атеист. Иначе и тебе искам да те видя увиснал с главата надолу и разпорени карантии редом с баш oркaта от кремъл. :)
44
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гладна кокошка просо сънува, а ЕС и НАТО сънуват гражданска война в Русия, защото във война с външен враг РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готвача ще сготви Путин
42
1
 
6
 
! Отговори
кат' две какпки преди 10 месеца
Пригожин ще го играе Ленин?!

Спонсорирани публикации