Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?

Ще загуби ли в конфликта срещу Украйна?
24 май 2023 17:44, Александър Попов
206
Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?
Снимка: Getty Images

Основателят на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин предупреди, че Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 г., и да загуби конфликта в Украйна, ако елитът не се заеме сериозно с воденето на войната, предаде Ройтерс.

Олигархът заяви, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но предупреди, че Русия е застрашена от сътресения.

Пригожин подчерта, че не вярва в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут, в който се водят интензивни боеве на изток, и да атакува Крим, добави той.

"Най-вероятно този сценарий няма да е добър за Русия, така че трябва да се подготвим за тежка война", подчертава той в интервю, публикувано в канала му в Телеграм. "Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия", добави той. "Трябва да въведем военно положение."

Пригожин заяви, че прякорът му "готвачът на Путин" е глупав, тъй като не може да готви и никога не е бил готвач, като се пошегува, че "касапинът на Путин" може би е по-подходящ прякор.

"Можеха просто да ми дадат прякор веднага - касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред", каза той. Според него, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита "си клатят задниците" на слънце, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.

"Това разделение може да завърши както през 1917 г. с революция", каза той. "Първо ще се надигнат войниците, а след това - ти техните близки", предупреди олигархът. "Вече има десетки хиляди от тях - роднини на убитите. И вероятно ще станат стотици хиляди - не можем да избегнем това."

Засега министерството на отбраната на Русия не е отговорило на молбата на Ройтерс да коментира изказването./БТА, Асен Георгиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: РусияПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
19
 
! Отговори
Оракул преди 10 месеца
Аз пък прогнозирам скоро Путин да е новата мyмuя на червения площад. Пияните мужици ще редят мавзолей до мавзолей и ще чакат на опашка да му цaлyват някои неща.
80
16
 
13
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
никаква контраофанзива няма да има, те нямат хора, оръжие, боеприпаси.....ще правят саботажи, атентати, колкото да дразнят сибирската мечка...и постепенно ще си изчезнат!
79
10
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
Прогнозирам, че "Вагнер" скоро ще има нов шеф
78
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дефашизацията на Русия е в ход . Нема отттърване куката е тройка .
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
....ако елитът не се заеме сериозно с воденето на войната... може... да стане революция като през 1917г. Да се разбира ли и като "Ако елитът не се стегне, ще има национализация". Пък може и съветска власт. Иначе, "политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин". Въобще не му се чака Западът да се изтощи.
76
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Белгородска област броят труповете на украинските терористи и се извършват претърсвания да не би някой случайно да се е наврял в някоя дупка и да е оцелял да не са го отепали досега, това става в Белгородска област.
75
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кво става ве, в Белгородска област ФСБ -ниците първи обръщат гърба, а уж вчера всичко приключи .
74
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците са толкова смотани, че и революция не могат да направят. Нямат и Болшевишката партия, която да я ръководи.
73
14
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 10 месеца
Украйна щяла да започне да воюва през следващите 2 месеца - вярваш ли си??? Тия 2 месеца ги чакаме от миналата есен и още не са дошли.
72
4
 
7
 
! Отговори
...! преди 10 месеца
Новината, че Путин си има личен "Касапин", никога не е стара! Явно и той е изпратен в Украйна, с "благородна" цел!
71
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Време е някой да проведе една специална военна операция в Рашистан,за да разчисти нацистите от Кремъл
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 101 Ейй,много си запознат какво са гласували руснаците. Чак странно запознат. Освен да си някой платен Копейкин друго обяснение нямам,защо ще следиш такива глупости
69
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
НА МОРДОРСКОВИЯ И ТРЯБВАШЕ 1 ГОДИНА ЗА ДА РАЗРУШИ БАХМУТ ТОЕСТ ДА ГО ПРЕВЗЕМЕ И ИЗГУБИ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ СУХОПЪТНАТА СИ СИЛА! МОРДОРСКОВИЯ ПРИКЛЮЧИ С НАСТЪПЛЕНИЕТО В УКРАЙНА СЕГА ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ЗАДЪРЖИ ОТКРАДНАТОТО :D АКО УКРАЙНА ЗАПОЧНЕ ДА СИ ОТ ВОЮВА ЗЕМЯТА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 2 МЕСЕЦА ТОВА Е КРАЯ ЗА РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ ИЗГУБЯТ ВСИЧКО ОТКРАДНАТО В УКРАЙНА ОСОБЕНО КРИМАПРЪЦК!
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази информация е стара - някъде отпреди месец, когато Пригожин прави тези изявления. Това което иска той е генералитетът да дейстав ое по-активно, което и се прави С хора като Пригожин РУСИЯ НЯМА ДА ПРОПАДНЕ След месец той отново ще бъде готов да се ключи в битката с нови сили
67
3
 
13
 
! Отговори
ДО 88 преди 10 месеца
да,да , гледай руски медии в захлас, може па но 100 неща едно да се случи вярно....то там струи истина бе, еххх.
66
13
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Поредната спусната статия, която се публикува едно към едно в няколко медии. Гледах цялото интервю на Пригожин. Изкарали сте от контекста две изречения и сте сглобили "водеща новина". Който може да си намери интервюто (аз го гледах в Телеграм), нека го чуе цялото, макар и дълго.
65
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Внезапно Държавната дума на Руската федерация забрани преминаването на полски камиони през територията на Русия като част от отдавна закъснял отговор на ограниченията на руските компании.Сега ВСИЧКИ товари ще трябва да бъдат претоварени на границата в руски камиони, което според различни анализатори ще доведе до загуби за поляците в размер на над 8 милиарда евро.Една напълно здрава политика, русофобията на полските политици, трябва да струва скъпо на полската икономика.хаха
64
8
 
8
 
! Отговори
паф преди 10 месеца
вие все чакате нещо да стане отвътре - нищо няма да стане!....русия просто ще си вземе украйната земя обратно. това е. никой не може да я спре!
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
освен да пускат бомби и ракети докато сринат всичко си нямат и идея как да превземат градове - градовете се превземат с ПЕХОТА, а по време на атаките пехотата умира, което сега в 21-ви век е неприемливо. Евгений Викторович ги разцепи, защото нае затворници да се бият за пари и за свободата си. Путин не иска да дава жертви и затова набляга на ракетите и на артилерията и на авиацията.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 96 И как тоя след него ,ще ни направи тесен света ? Като вие нямате армия, а запада има доста сериозна армия и доста сериозни оръжия? Ще ни замервате с бутилки от водка ли :)))

Спонсорирани публикации