Коледно пътуване? Подредиха най-прехвалените туристически дестинации

Най-приятно изненадвали Будапеща, Брюксел и Цюрих
Обновена: 16 дек 2022 16:21 | 15 дек 2022 12:12, Красимир Ангелов
29
Коледно пътуване? Подредиха най-прехвалените туристически дестинации
Снимка: БГНЕС

Пътуванията по света винаги са имали своето очарование и мнозина туристи отново ще потеглят на път около Коледните и Новогодишни празници.

Всички сме се изкушавали от бляскавите снимки на модерни дестинации в социалните мрежи и на лъскавите страници на списанията за пътуване. За съжаление, тези прехвалени места невинаги отговарят на очакванията.

Разочарованието за някои туристи, посещаващи "Града на светлините", е толкова силно, че те изпитват гадене, халюцинации и ускорен сърдечен ритъм - състояние, известно като "Парижки синдром".

Париж може и да е очевиден избор за надценена дестинация, но той далеч не е единственият град, който не успява да оправдае очакванията на посетителите, пише в свой материал Euronews.

Мрежата за съхранение на багаж Radical Storage реши да разгледа 826 000 отзива в TripAdvisor за 100 от най-посещаваните градове в света, за да разбере кой от тях е най-разочароващ.

Тази година Париж беше изместен от първото място от американския град Орландо. В него има най-висок процент отзиви, в които посетителите се чувстват "измамени", и най-много коментари за "груби" хора.

Почти един на всеки пет души споменава колко разочароващо и недостатъчно впечатляващо е било преживяването им по време на почивката. Американската "столица на тематичните паркове" е пострадала заради натоварените тълпи и повишените цени в Disney World и Universal през 2022 г.

На второ място се нарежда столицата на Индонезия Джакарта, следвана от тайландската гореща точка за партита Патая.

Прага е „най-незадоволителна“ с 3,9 % от всички ревюта, в които се споменава тази дума.

Градът, който най-често е описван като надценен, е Да Нанг във Виетнам, следван плътно от Париж.

Кои дестинации според посетителите са "измамни"?

Орландо също е начело на списъка с дестинации, които са "прекалено скъпи", като в 6,3 % от отзивите се споменава тази фаза. В Сингапур е най-голям делът на отзивите, в които туристите говорят за лошо съотношение между качество и цена на предлаганите развлечения.

Но когато става въпрос за измами, Маракеш в Мароко претендира за първото място, като повече от един на всеки десет отзива, в които се споменават измами, са за този град.

Ако търсите място, което може да ви изненада, проучването разглежда и местата, където пътуващите са се забавлявали повече, отколкото са предполагали.

Според мненията Будапеща е най-приятно изненадващият град, следван от Брюксел и Цюрих.

Посетителите на Будапеща споменават зашеметяващата архитектура и криволичещата река в града. Повече от 96 % от прегледите, разгледани в проучването, са с положителни коментари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
3
 
! Отговори
Агапо Салих преди 11 месеца
Тази класация е пълен абсурд, върха на който е коментара за Сингапур. Който е бил знае, че това е град(държава) от други измерения. Нещата, които са постигнати там могат да бъдат изключителен пример за всички останали по света.
10
1
 
6
 
! Отговори
Ружди Сунак преди 11 месеца
ДО ... 9 Много е субективно, зависи от интересите които имаш, целите на пътуването и разбира се много важен е бюджета. Определено Будапеща е сравнително евтина дестинация за нещата, които предлага и може да видиш. Все пак аз съм на мнение, че всеки българин трябва да разгледа , колкото може повече европейски градове . Има какво да се види и най-вече има страшно много неща, които могат да ти подесйтват като личен пример и мотивация.
9
0
 
4
 
! Отговори
... преди 11 месеца
До Ружди СунакНе съм ходил в Милано още, не мога да коментирам, но си заслужава определено да се посети Будапеща, доста повече от Виена, още повече от Париж или Лондон...
8
3
 
5
 
! Отговори
Ружди Сунак преди 11 месеца
до 5Това, че си намерил 20 евро да скочиш до Милано и не ти е харесало означава, че си невероятен селяндyр. Винаги ми е ставало забавно, да чета коментари на колосални cелтаци. В милано се намира стенописа на Леонардо "Тайната вечеря". Световна културна забележителност. Милано е столицата на модата. В Милано е замъка Сфорцеско. В Милано са операта Ла Скала и музея на Да Винчи. Няма да коментирам всички останали театри, музеи , паркове, площади и т.н.
7
6
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Не съм ходил в Брюксел, но не съм изненадан. Бих добавил и Милано обаче. Буквално само една катедрала и абсолютно нищо друго.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата измама е в туристическите агенции, тази година просто са полудели.
5
10
 
13
 
! Отговори
42 преди 1 година
Тази *** Брюксел се харесва на някого? Един площад, три музея, две църкви, един атомиум, заобиколени от бунище.
4
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
Абе я си стойте на село!!!
3
4
 
9
 
! Отговори
Субективно преди 1 година
материалът сигурно е от унгарец който мрази чехите.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-хубавото на Будапеща е, че животните са в зоопарка, а не като в Софето.
1
4
 
14
 
! Отговори
Shrek преди 1 година
За мен пък Будапеща е много силно разочарование! Два пъти ходих служебно по време на Коледните празници и бих казал, че е прекалено скъпо. Относно измамите, ако приемем че за една купичка гулаш на коледния базар ми взеха 10 ЕУ и ми сипаха рядка чорбица с един-два зеленчука и липса на гулаш изобщо.

Спонсорирани публикации