Завистливи колеги - как да се справите с тях?

Ето няколко съвета, с които ще работите по-лесно
13 сеп 2020 15:47, Екип на Tialoto.bg
26
Завистливи колеги - как да се справите с тях?
Pixabay

Повечето от вас вероятно са били обект на завист от страна на колегите си заради постиженията си на работното място. Чувството не е особено приятно и дори да ви ласкае на първо време, след това се налага да бъдете постоянно нащрек и да се пазите от саботаж. 

Освен това тяхното негативно отношение и настроение може да се отрази на продуктивността ви. И за да не пострадате от създалата се токсична среда, може да се справите със ситуацията по следния начин:
 
Вършете си съвестно работата
 
Това ще ви даде увереност да се чувствате спокойни и „подковани“ с ясното съзнание, че завистливите колеги не могат да ви навредят, тъй като на практика вие си вършите работата изрядно. От друга страна някои от тях може и да спрат да ви атакуват, виждайки, че наистина се трудите усилено и си заслужавате похвалите.
 
Разбира се, съществува риск да разпалите завистта им още повече, особено ако шефът ви ви хвали редовно и публично за свършената работа.
 
Игнорирането е най-добрата политика
 
Вероятно се изкушавате да конфронтирате някой завистлив колега, който ви атакува. Ако отвърнете обаче, рискувате да задълбочите драмата. Токсичните отношения само се подхранват от негативни чувства и вашето раздразнение.
 
Още съвети за работата със завистливи колеги четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че ви завиждат не е ваш проблем, а проблем на шефа и нафирмата в която работите. Вие лесно ще си намерите друга работа, а загубите са за фирмата. За съжаление в повечето фирми се случва именно това.Когто ви завиждат в личен план - че имате по-добри отношения в семейството, по-уреден дом - тогава по- добре установете завистниците и прекратете общите дела с тях. Тогава те няма как да ви завиждат понеже сте в различни вселени.
12
0
 
18
 
! Отговори
УВИ Е ТАКА! преди 3 години
ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА МАЗНИЯ ВСЕ ОТГОРЕ ПЛУВА!!РАДОЙ РАЛИН!!
11
1
 
12
 
! Отговори
Убедети се сами преди 3 години
Баба ми казваше КОЙТО ЗАВИЖДА НЕ ВИЖДА и беше права
10
0
 
6
 
! Отговори
Качество! преди 3 години
За съжаление в момента "Фермата" точно такъв проблем има-завистливи/ и много прости-Дана,Надя/ не знаят как могат да стигнат нивото на Милена-и не могат и затова -настроиха почти всички против нея-само 2-3 имат акъл и мислят! И това и става при нас-на работа, в квартала-завистливи и прости-са против успелите и интелигентните , а другите -за да не се занимават с тях-си траят.Ами опълчете се на тия темерути бе.Качеството е много по важно от количеството! По -добре 1 Мерцедес отколкото 10 Москвич
9
3
 
12
 
! Отговори
Stoedin преди 3 години
Българинът е завистлив, уви. Много.
8
1
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 18Това е така, където шефа има нужда от подкрепа, иска да се самодокаже, страхува се от конкуренция и некоректност - назначаваш умни хора, а после те ти взимат бизнеса, значи...никой на никого не вярва...лошо, лошо...
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е, как хора изградили голям бизнес и работили с много хора, обичат да се обграждат с най-големите *** и мързеливци. Хубаво искаш да слушаш, колко си вечилк и да ти правят комплименти, но от такива хора реално няма смисъл, нито ти вършат някаква работа, нито стават за нещо друго. *** винаги са хора без мозък и качества.
6
5
 
8
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Ка се е създала бг нацията през далечната 681год.НА ЕДНА ПОЛЯНКА,ПРАБЪЛГАРИН,ГО ТУРИЛ НА СЛАВЯНКА.ВАДИ,ТУРИ,ВАДИ ТУРИ,ВСЕ ОТБОР ЧУКУНДУРИ! И ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ И ДО БОГА ЗАВИСЛИВИ. Та от тогава и досега.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам проблеми със завистливи колеги. Щото моята заплата е една от най-ниските, а пък не съм и от "калинките". Така че няма за какво да ми завиждат - че се спуквам от работа за жълти стотинки - затова ли да ми завиждат?Всички около мен са "калинки" и далавераджии, подмазвачи, нагаждачи пред шефовете и все гледат някоя далаверка да врътнат, да "ударят кьоравото".Е, има и други изключения, и такива като мен също.
4
3
 
8
 
! Отговори
х преди 3 години
Качвам ги на ... и ги завъртам.
3
2
 
18
 
! Отговори
Бизнесетика преди 3 години
Основните методи са подливане на вода, динена ***, бананова ***, лазене по нервите, психоатаки и други мръсни номерца. По този начин се поддържа комуникативна и ефективна работна среда.
2
4
 
4
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Такива ги въртим с 200 !
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Со кротце, со благо и малце лобут.

Спонсорирани публикации